Евровизия

- реклама -spot_img

Украинската звезда Гайтана идва у нас за Евровизия

Песента й „Be My Guest” е посветена на Евро 2012

Чуждите гост музиканти на финала на българската песен в Евровизия се увеличават с още един. За шоуто у нас пристига украинската звезда Гайтана. Екзотичната красавица е една от най-популярните изпълнителки в Украйна. Родена е в Киев, но не е типичната русокоса украинка, а е от африкански произход. Като дете живее с баща си в Конго за цели пет години, но след това се завръща в родината си. Талантливата певица пее на английски, руски, украински, френски и лингала, а музиката й е разнообразна – от фънк, до джаз, соул и фолк. В допълнение Гайтана композира и сама песните си. За нея може да се твърди, че е изпълнителката, която дава началото на развитието на украинската R&B музика.

Песента на Гайтана за Евровизия „Be My Guest” е посветена на Европейското първенство по футбол (2012), което ще се проведе в Украйна и Полша тази година. Текстът и музиката на песента са написани от самата Гайтана.

Можете да видите песента тук.

Украйна ще участва заедно с България на втория полуфинал на тазгодишното издание на конкурса за песен на Евровизия 2012 на 24 май в Баку.

- реклама -spot_img