Първа награда от Международния конкурс в Малта – Euro Stars

- реклама -spot_img

Йоанна Томова се завърна с първа награда от Международния конкурс в Малта - Euro Stars  Певицата шашна журито с изпълнението на How Great Thou ArtЙоанна Томова се завърна с първа награда от Международния конкурс в Малта – Euro Stars

Певицата шашна журито с изпълнението на How Great Thou Art

 

Преди броени дни, набиращата все по-голяма популярност Йоанна Томова (името й у нас нашумя от музикалния формат „Гласът на България”) се завърна у нас с първа награда от международния конкурс Euro Stars в Малта. Тя грабна сърцето на международното жури и то я отличи сред конкурентите й в групата над 19 години. Борбата беше оспорвана, но нашето момиче взе първото място! Малко не й достигна, за да си тръгне от Малта с Гран При. Тази година то отиде при представителката на Украйна, но догодина Йоанна се закани, че то ще е наше!

На откриването на конкурса Йоанна направи изключително силно впечатление на гостите и журито с изпълнението си на  популярната госпъл песен How Great Thou Art, която е звучала с гласа на Краля на рокендрола–Елвис Пресли, както и в изпълнение на Йоланда Адамс и други световни изпълнители.Изпълнението на Йоанна е първото българско изпълнение на тази безсмъртна песен  в една различна интерпретация.

Сред 80 -те състезатели в конкурса, в който допуснатите участници се избират чрез специална селекция, бяха представителката на Македония в Junior Eurovision, както и победителката от „Украйна Търси талант”, представители на 15 европейски държави и Япония.

Журито беше съставено от представители на музикалния бизнес в Европа: ирландската певица и цигулар Шарън Кор, английският продуцент Ричард Роджърс, италианският певец и композитор Джованни Бонетта, както и българският педагог, композитор и продуцент Роси Йорданова. В условията на конкурса участниците в журито нямаха право да гласуват за своите държави.

Възпитаниците, които участваха от Студио „Музика” – София, ръководени от вокалния педагог Роси Йорданова-Марио Кръстев и Сандра Несторова, също се наредиха сред най-добрите.

Марио се завърна в България с медал и дилом за отлично представяне и покана за Международен конкурс в Будапеща през месец септември, а Сандра – с награда за най-добър чуждестранен изпълнител в категорията от 14 до 16 години.

- реклама -spot_img