EQUINOX КЛАСИРА БЪЛГАРИЯ ЗА ГОЛЕМИЯ ФИНАЛ НА „ЕВРОВИЗИЯ“ 2018

Българските представители излизат на сцената на песенния конкурс отново на

12 май

Група „Equinox“ класира България за големия финал „Евровизия“2018. Това стана ясно късно снощи по време на първия полуфинал на най-големия песенен конкурс на Стария континент, който БНТ предаваше на живо от Лисабон. Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл излязоха под номер 10 със завладяващо изпълнение на песента „Bones“.

На пресконференция, продължила до късно тази нощ, те благодариха за шанса да представят България и заявиха, че са готови да се изкачат по стълбицата до първото място.

„От името на изпълнителите, целия екип на БНТ и продуцентска компания Symphonix International искам да благодаря за подкрепата, която нашата песен получи. Горди сме, че за поредна година България представя на тази престижна сцена качествен и впечатляващ музикален проект, който докосна сърцата на милиони телевизионни зрители в Европа. „Equinox“ се представи безупречно в един труден полуфинал, в който много от песните имат шанс да са потенциални победители. Но най-важното предстои на 12 май, когато отново очакваме силна подкрепа и се надяваме българите в чужбина да се включат в телевота, защото той може да е решаващ за нас“ – каза продуцентът на българското участие в „Евровизия“ Йоана Левиева-Соъйр.

Другите 9 държави от първата конкурсна вечер, които ще продължат музикалната надпревара са Австрия, Естония, Кипър, Литва, Израел, Чехия, Албания, Финландия и Ирландия.

Утре (10 май) предстои вторият полуфинал на „Евровизия“2018, в който представителите на още 20 страни ще се борят за квота в големия финал на 12 май.  Обществената медия ще излъчи конкурсните вечери пряко от португалската столица по БНТ1 и БНТ Свят.

Гледайте втория полуфинал на 10 май (четвъртък) и големия финал на „Евровизия“ 2018 на 12 май (събота) от 22:00 часа по БНТ1 и БНТ Свят!

 

Start typing and press Enter to search