Едни от най-успешните трилъри през октомври по TV 1000

- реклама -spot_img

Филмовият канал ще излъчи премиерите на

„Зад свещника“, „Сектор 9“, „Византия“ и „30-дневна нощ“

Едни от най-успешните трилъри през октомври по TV 1000

През месец октомври TV1000 ще представи някои от най-успешните и горещо приветствани от критиката трилъри през последните години. Премиерите ще се излъчват всеки понеделник от 21:30 часа. Филмовият маратон стартира на 5 октомври със „Зад свещника“, а седмица по-късно е ред на „Сектор 9“. В третия понеделник на месеца – 19 октомври ще се излъчи „Византия“, а на 26 октомври – „30-дневна нощ“.

В биографичния филм „Зад свещника“, основаващ се на мемоарите на известния пианист Скот Торсън, режисьорът Стивън Содърбърг разглежда отношенията между Либерачи (Майкъл Дъглас) и неговия дългогодишен партньор Торсън (Мат Деймън). Либерачи е бил известен пианист и любим изпълнител на мнозина, популярен с атрактивното си поведение на сцената. През лятото на 1977 г. той започва петгодишна любовна връзка с много по-младия от него Торсън. Макар че на пръв поглед двамата изглеждат твърде различни един от друг, те бързо установяват връзка, която ще отведе Торсън на едно шеметно пътуване през бляскавия свят на шоубизнеса. В същото време той ще открие една друга страна на талантливия си по-възрастен любовник, която малцина са познавали преди.

Номинираният за „Оскар“ научно-фантастичен трилър „Сектор 9“ връща зрителите 28 години назад, когато извънземните са осъществили първи контакт с хората. Третирани като бежанци, извънземните са били последните от вида си. Правителството на ЮАР ги настанява във временен дом в Сектор 9, докато политици и световни лидери обсъждат как да се справят със ситуацията. Хората научават за присъствието на нежеланите натрапници и на частна компания е възложена задачата да контролира извънземните. Основната й цел обаче е да разбере как функционират техните оръжия. Ако постигнат този пробив, ще се сдобият с огромни печалби, с които да финансират своите проучвания. За съжаление, оръжията изискват извънземно ДНК, за да бъдат активирани. Когато служителят на компанията Викус ван дер Мерве (Шарлто Копли) е изложен на биотехнологията, която довежда до мутация на неговата ДНК, напрежението между хората и извънземните се засилва. Викус е ключът към разкриването на технологията на извънземните и скоро се превръща в най-търсеният човек на планетата. В пълна изолация той се завръща в Сектор 9, за да се измъкне от преследвачите си.

Трилърът „Византия“ разказва за времето на Наполеоновите войни, когато младата Елинор (Сирша Ронан) е изоставена от майка си Клара (Джема Артъртън), за да се впусне в страстна любовна връзка. Два века по-късно и двете се укриват и търсят убежище в западащ морски курорт. Там Клара е привлечена от една самотна душа на име Ноел, наследил току що хотел „Византия“ – някога процъфтяващ мотел, изпаднал в изключително занемарено състояние. Не след дълго по-възрастната вампирка превръща „Византия“ в импровизиран публичен дом, в който тя и нейната млада спътница могат да утоляват жаждата си за човешка кръв и същевременно да останат в сянка.

След поредица от мистериозни изчезвания на хора в тихия крайбрежен град, кръвожадното минало на Клара и Елинор постепенно се оказва в центъра на вниманието. Само въпрос на време е двете да бъдат принудени или да избягат отново, или да поемат последствията.

Историите с вампири продължават и в „30-дневна нощ“. Филмът отвежда зрителите в Бароу, Аляска, където една вечер може да продължи цяла вечност. Всяка година, един месец, този град е потънал в мрак за 30 дни, поради местоположението си далеч на север от Арктическия кръг. Макар местните хора да са свикнали с продължителните периоди на тъмнина, тази година нещо зловещо е на път да излезе на повърхността. Когато маниакална орда от вампири поема контрол над града и започва да се угощава свободно с ужасените граждани, местният шериф (Джош Хартнет), съпругата му и малък, но издръжлив екип от оцелели ще бъдат принудени да избират между това дали да спасят себе си, или да помогнат на малкото останали членове от тяхната общност да оцелеят в напоената с кръв обсада. Филмът е адаптация на ужасяващата поредица от комикси на Стив Найлс.

Освен премиерите всеки понеделник, TV1000 е посветил вечерите от петък до неделя на филми, изпълнени с интриги и страх. Сред интересните заглавия са „Талантливият мистър Рипли“, „Конспирацията Ешелон“, „12 маймуни“, „Преводачката“ и др.

- реклама -spot_img