Един от най-известните български DJ-еи с официални права за  ремикс на Robbie Williams

Младото поколение чува песента за първи път в новата клубна адаптация

Култовият хит “Let Me Entertain You”, на британския певец Robbie Williams,  официално се издава в световен мащаб, във версия на популярния български DJ Dian Solo. Това е поредния международен успех за Дидо, след като песента на DEEP ZONE Project „Please Don’t Go”, създадена от него, получи номинация в конкурса на  американската платформа „Filmfreeway /Hollywood Songwriting Contest„.

Клубната адаптация на “Let Me Entertain You” е част от проeкта на Dian Solo “Music Legends Remixed”, в който DJ-еят има за цел да „облече“ в нов съвременен звук, мега хитове на някои от най-популярните световни изпълнители, като: Michael Jackson, Robbie Williams, Eric Clapton, AC / DC, Guns n Roses, George Michael, Aretha Franklin, Richard Marx и много други.

За адаптация на глобалния хит „Let Me Entertain You“, Дидо получава официално одобрение и разрешение от оригиналния издател на песента – BMG, чрез тяхното представителство в България –Virginia Publishing. Интересна подробност е, че тъй като няма право да използва семпли от оригиналното произведение, всичко се изсвирва наново, а вокалите се записват с чуждестранни певци, чийто глас много се доближава до оригинала. По желание на издателите, певеца остава в тайна. За него само се знае, че е от Великобритания и в момента е на турне в САЩ.

Новият аранжимент е направен изцяло от Dian Solo в съвременен, модерен танцувален стил, но без да бяга от оригиналното звучене. Удоволствие за меломаните ще бъде да чуят съзвучието на използваните „живи инструменти“: китари, пиано, бас китара, тромпет и брас секция.

Клубните адаптации на Dian Solo се разпространяват в цял свят чрез музикалния лейбъл Which Bottle Records и звучат в клубове, радиостанции и музикални телевизии с международно покритие.

“Let Me Entertain You“ излиза официално на 5-ти юли във всички дигитални платформи.

“Let Me Entertain You“- Dian Solo

Припомняме и видеото към  адаптацията на Dian Solo на култовата песен на Michael Jackson – BAD. Именно с тази песен, родният DJ стартира проекта си „Music LegendsRemixed“, преди една година.

Dian Solo – BAD (official video):

 

Start typing and press Enter to search