Джузепе ще готви на Бочели

Giuseppe

 

 

ИТАЛИАНСКИ ШЕФ-ГОТВАЧ ГОТВИ НА ЖИВО ЗА БОЧЕЛИ

Автентична италианска кухня от шеф Джузепе Ломушо зад сцената на концерта на 31 август на стадион “Българска армия”, Бочели отсяда в голф-клуб близо до София

По изричното настояване на Маестро Андреа Бочели за прясно приготвена храна, организаторите на концерта му в София са предвидили изграждането на истинска италианска кухня зад кулисите на стадион Българска армия тази неделя (31 август).

Със задачата да впечатли звездата с кулинарните си умения ще се заеме шеф-готвачът Джузепе Ломушо от популярния италиански ресторант в сърцето на столицата Trattoria “Il Maestro Giuseppe Verdi”. Менюто на Бочели е изготвено специално за най-обичания тенор в света и ще включва изцяло традиционни за родината му ястия.

Преди да зарадва българските си почитатели с един от най-впечатляващите концерти тази година, Маестро Бочели и семейството му ще се насладят на талиатели с телешко рагу ала Джузепе, телешко бон филе на скара със сос от пресни горски гъби, тали’ята ди поло от бут със сос от пресни гъби и за десерт – сочно тирамису по най-стара рецепта.

Специално заради шеф Ломушо, Бочели се е отказал от обичайното си меню, което включва пилешко и риба, и е помолил да бъде изненадан от талантливия си сънародник. Всички ястия ще бъдат приготвени на живо в специално изградена модерна кухня зад сцената.

За италианците храната е моторът на живота и компромис с нейното качество е немислим. Затова в къщата на италианските традиции Trattoria “Il Maestro Giuseppe Verdi” всичко е приготвено със 100% автентични италиански продукти със сертификати за най-високо качество и печат за гарантиран произход (DOP-IGP), и се използват само натурални подправки – сол, босилек, черен пипер, розмарин, риган и т.н.

„В моя роден град няма големи супермаркети – отиваш при месар за месо, при пекар за хляб и при зарзаватчия за зеленчуци. И тези продукти идват от семейства с традиции в производството им“ – разказва маестро Джузепе Ломушо.

Родом от Андрия (Пулия), той е израснал с традициите в приготвянето на италианска кухня, предавани от поколение на поколение. “В готвенето няма рецепти – има познаване на продуктите, за да може да се направи точното съчетание – в това е и творчеството на готвача“ – продължава Джузепе, който готви професионално повече от 22 години. Според него най-важната подправка на всяко ястие е душата.

Междувременно стана ясно, че Маестро Бочели и семейството му ще отседнат в пет-звезден VIP-апартамент, който се намира в голф-клуб в непосредствена близост до София. Там ще ги очакват кожена спалня, огромни полилеи и електрическо пиано, което ще пристигне специално от Германия утре сутрин.

Отлично местоположение само на 20 минути от центъра на София, невероятна гледка, стил, съчетан с комфорт и индивидуалност, персонално обслужване и истинско българско гостоприемство – това позволява на този хотел да надмине всички очаквания. Доброто местоположение предоставя лесен достъп до летище София, до което се стига за 20 минути с кола.

Start typing and press Enter to search