Джеймс Уорлик гостува на Мария Андонова

- реклама -spot_img

В понеделник „Денят отблизо” с Мария ще започне с дипломация. Гост ще бъде един истински дипломат, политолог и юрист, посланик на Америка в България – Джеймс Уорклик. Водещата ще си поговори с него за времето, което прекара в България, какво е да имаш жена дипломат, която е посланик в съседна държава, какъв е животът на дипломата, къде е домът и сърцето му, как човек поставя дълга пред желанията, не се ли е изморил да гради кариера. Отблизо Джеймс Уорлик – за приятелите и враговете в България.

 Във вторник специален гост ще бъде режисьорът и продуцент Димитър Гочев, който донесе поредния успех за българското документално кино на фестивала в Кан с филма „Последната линейка на София” на режисьора Илиян Метев. Водещата Мария ще говори с него и за бума на БГ сериалите, как се прави успешен сериал у нас, колко струва един сериал и защо така ревностно се крият бюджетите им, за баланса между киното, телевизията и рекламата за ужаса от кратките срокове и дали това ръчкане и бързане не вреди на продукцията. Той ще разкаже и как е минал фестивалът в Монте Карло.

 До 21 юни в рамките на предаването ще се излъчват епизодите на „Зелената линейка”, заснети в град Варна. В месеца, посветен на профилактиката и ранната диагностика на урологичните заболявания, десетки варненци имаха възможността да се срещнат и да получат консултация от доцент Юлиан Коцев, специалист по урология. Каква профилактика трябва да се провежда за урологичните заболявания, какви са страничните ефекти на лекарствата върху бъбреците, бяха най-честите въпроси, задавани от пациентите. Според жители на Варна посещението на „Зелената линейка” е изключително полезно и ще помогне да се промени здравната култура на хората.

 

„Денят отблизо” с Мария, от понеделник до четвъртък, 11:00 часа!

 

 

- реклама -spot_img