Двама влюбени с един билет

- реклама -

Седмица на влюбените в Театър ”Българска Армия”

Много шум за нищо
Това е много, много шоколад, което от своя страна прави празника освен горещ и страстен, също доста калоричен – за дамите и особено проблемен за господата?! Дали винаги е било така? Да, още от самото начало –  от 14 век, когато датират първите асоциации на Свети Валентин с романтичната любов.
Главоболието започва от привидно безобидното вярване, че 14 февруари е денят, в който птиците се ухажват. Прекрасно, но в човешката романтика – ухажваната е нежната страна, което автоматично запраща стрелата на Купидон точно в ахилесовата пета на господата – ПОДАРЪКЪТ!!!
Осем столетия тази дума предизвиква студена пот и тръпки дори и у най-закалените мъжаги. Всяка година на 14 февруари!!! Стига се до там, че проблемът с откриването на най-оригиналния, най-романтичния и най-подходящия израз на любовното чувство принуждава едно от водещите британски издателства през 1797 да публикува  “Помощник на младия мъж за писане на валентинки”. През 40 години  на 19 век на помощ идват фабрични валентинки. В края на 20 век, дори диамантената индустрия се притичва в подкрепа на силния пол. Електронният 21 век, също прави всичко по силите си, но … 14 февруари и тази година изправя милиарди мъже по света пред непосилния въпрос „Какво да и` подаря !?!”.
Точно тук и в този момент Театър „Българска армия” държи единствения възможен билет не само към Избавлението, но и към Рая на стотици софиянци! Една целувка пред витрината на касата и един билет, с който влизат двама. В пурпурните кадифени кресла, преплели ръце в сумрака и потънали в театрална омая. Колко по-оригинално, по-интимно, по-уникално и романтично би могло да бъде? Може!

Завещанието на целомъдрения женкар
Може, когато е за Вас и Ви го поднася Театър „Българска армия”! Може да бъде цели три дни – 14, 15 и 16  февруари. Може да бъде „Завещанието на целомъдрения женкар” – великолепният спектакъл, в който Васил Михайлов ще погледне към Вас, а също и в двойката влюбени до Вас, за да поднесе част от житейския си и театрален опит в изкуството на любовта. Може да бъде една от двете приказно-любовни комедии на Шекспир „Много шум за нищо” или „Както ви харесва”. Също – Вие и Тя да потънете в дълбоките очи на „Последни поръчки”.
В състояние сте да изберете. Разбира се, бихте могли да оставите предпочитанието на дамата. Достатъчно е да се решите да я целунете и да закупите един билет за спектаклите на 14, 15 и 16  февруари. После я хванете за ръка и я въведете в салона. После … е, ние приглушихме осветлението, а Вас ви оставяме в Рая.

Източник: http://www.teatri.bg

 

 

- реклама -