ДЪРВОТО НА ЖИВОТА

ЕПИЗОД 1 НА САГАТА „ДЪРВОТО НА ЖИВОТА” РАЗПЛАКА ПУБЛИКАТА

 

Телевизионната премиера на сериала е навръх 3 март

 

В неделя вечер TV7 и продуцентите на сериала „Дървото на живота“ Dream Team Films събраха в столичен киносалон избрана публика за предпремиерната прожекция на епизод 1 от българската сага. По червения килим преминаха звездите на продукцията Явор Милушев, Васил Банов, Христо Шопов, Владимир Карамазов, Башар Рахал, Койна Русева, Луиза Григорова, Анастасия Ингилизова, Александра Лопез, Гергана Данданова, Велислав Павлов, Иван Стаменов, Моньо Монев, Явор Ралинов и големия български актьор Йосиф Сърчаджиев, който се превъплъщава в ролята на родоначалника на семейство Вълчеви. Към актьорите се присъединиха продуцентите Евтим Милошев, Любомир Нейков, Габриел Георгиев и Иван Спасов, режисьорът на сагата Тодор Чапкънов, операторът Лоренцо Сенаторе, сценографът Паоло Фаенци, сценаристите на сериала и други ключови фигури от продукцията.

Сред гостите на събитието се откроиха Владо Пенев, Цветана Манева и Силвия Лулчева, Георги Чапкънов, Любен Дилов-син, писателят Радослав Парушев, видният историк Андрей Пантев, както и авторът на романа „Битието” Владимир Зарев, по мотиви на който е базирана сагата „Дървото на живота”.

„Убедени сме, че „Дървото на живота” ще се превърне в телевизионното събитие на седмицата. В този проект са вложени много ресурси и усилия, както и много любов. За нас тази продукция се превърна в кауза и с нея искаме да покажем, че българите имаме с какво да се гордеем”, сподели пред гостите продуцентът Евтим Милошев.

„Изключително съм развълнувана от силното начало на сериала – болката на България – Македония, и обявяването на Царство България. Ние трябва да се върнем към корените си, нашата родова памет и гордостта, че сме българи, трябва да ни помогнат да вървим напред и да създадем бъдеще, достойно за децата ни”, сподели през сълзи в ефира на TV7 д-р Елисавета Генчева, която спечели възможност да посети предпремиерата на сериала. Развълнувани от премиерата, гостите се снимаха за спомен с любимите си актъори и споделиха, че се радват, че след толкова години отново се снима български исторически сериал, който може успешно да конкурира останалите телевизионни продукциии.

Българската сага „Дървото на живота” тръгва в ефира на TV7 навръх националния празник 3 март и ще се излъчва всяка неделя от 20:00. Действието проследява историята на рода Вълчеви, чиито родоначалници са Асен (Йосиф Сърчаджиев) и Петруна (Мария Каварджикова). Асен Вълчев е герой, участвал в борбите за Освобождение, уважаван видински гражданин и успешен предприемач, за когото националният идеал и Родината са над всичко. Съпругата му Петруна е изцяло отдадена на семейството и семейното благополучие. Най-големият син в семейство Вълчеви – Йордан (Христо Шопов) е патриот, офицер, участник в движението за освобождение на Македония. Панто Вълчев (Владо Карамазов) е материалист, вглъбен в собствените си нужди, поставящ личните интереси над всичко останало. Христо Вълчев (Башар Рахал) е тайно увлечен по социалистическите идеи. Илия Вълчев (Моньо Монев) е най-малкият син в семейството, роден с недъг и израснал с чувството за липса на любов и разбиране, за недооцененост. Дъщерята Бела Вълчева (Койна Русева) е акушерка, съпруга на офицер и революционер, която страда от липсата на деца в брака си. Още в първи епизод зрителите ще станат свидетели на ключово за развитието на сагата събитие, което ще преобърне живота на всички в дома Вълчеви и ще бележи началото на разпада в семейството.

За повече инфромация за сериала следете сайта: http://bulgarskatasaga.tv7.bg и официалната Facebook страница http://facebook.com/BulgarskataSaga

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО

Start typing and press Enter to search