Домовете на богатите и известните

Домовете на богатите

Домовете на богатите

Кои са царете на строителството с дървен материал –

по Viasat Explore

 Телевизионната продукция представя домовете на богатите и известните

  

Вторият сезон на поредицата „Царе на строителството с дървен материал“ представя най-добрите майстори на планетата, които създават истински шедьоври с дървени трупи. Продукцията ще се излъчва всяка сряда от 6-ти май до 5-ти август, от 22:00 часа, по Viasat Explore.

Епизодите срещат зрителите с най-голямата в света строителна компания за ръчно изработване на жилища от дървени трупи – „Пайъниър Лог Хомс“. Екипът сътворява зрелищните палати за богати и известни и сбъдва техните мечти. Но работата с дървени материали с тегло 4000 фунта (1 814,36948 кг.) крие рискове, понякога и в условия на природни стихии. Всеки работен ден на строителите от „Пайъниър“ е изпълнен с тежко физическо натоварване и кратки срокове за изпълнение на архитектурните проекти, но въпреки това те умеят и да се забавляват.

За много хора едно дърво е само парче дърво и нищо повече. Но за момчетата и момичетата от „Царе на строителството с дървен материал“ това е началото на едно инженерно предизвикателство. През втория сезон, както и в първата част на продукцията, действието се развива в Уилямс Лейк, Британска Колумбия. Пионерите в изграждането на дървени жилища вдъхват живот на конструкциите, с които работят и ги превръщат в бленувани места за отдих по целия свят.

Любопитно е, че в къщите, построени от „Пайъниър Лог Хомс“, не се използват пирони. Всичко се изработва по мярка, за да пасне идеално в прорезите и в специалните материали. Преди началото на всеки строителен проект, екипът оставя дървените трупи да съхнат в продължение на една година, за да може влагата да спадне от 25% до 15%. Също така, за всяко дърво, което отсичат, момчетата от „Пайъниър“ засаждат още седем. Така до момента новите дървета са над 1,5 милиона.

Kак дървени трупи на стойност милиони долари се превръщат в уникални архитектурни творения – гледайте всяка сряда от 6-ти май до 5-ти август, от 22:00 часа, по Viasat Explore.

 

- Advertisement -