Новото видео на Дичо “Дух”

Дичо

Новото видео на Дичо с приключенски сюжет, гонки с мотори и каскади вече е факт

 Новият видеоклип на Дичо и бандата му вече е на хоризонта и представлява микс от екшън каскади и красиви кадри от българската природа. Песента „Дух“ е от саундтрака на новия приключенски филм „Беси“, който скоро ще излезе на екран. Парчето е и пилотен сингъл от новия албум на Дичо, който се очаква всеки момент.

Специално за снимките, Дичо и бандата му влязоха в една от най-слабо изследваните ни пещери с трудна проходимост – Лепеница в Родопите. Във видеото присъстват много красиви картини от  покрайнините на гр. Ракитово и Велинград, където се намират множество останки от времето на древнотракийското племе беси.

Сред кадрите виждаме гонки с мотори, каскадьорски изпълнения, стрелба, в която участва и самият Дичо. Сцени от филма „Беси“ се преплитат с допълнително заснети специално за видеото.

Във филма „Беси“ Дичо изпълнява ролята на алчен иманяр – Ангел, целящ да се сдобие с ценна находка, като я скрие от света. Виждаме музиканта в успешно актьорско превъплъщение и в много екшън сцени.

Музиката и аранжиментът на „Дух“ са на Дичо, Иван Йорданов – Чери и Алекс Лазаров; текст – Румен Гайдев-Гаро; Микс и мастер – Мартин Христов и Иван Йорданов-Чери; оператор и режисьор на видеклипа – Георги Врабчев.

Филмът „Беси“ е базиран на легенда, разказваща за приятелските отношения между Александър Македонски и древнотракийското племе беси, които са го посрещнали радушно и подпомогнали по време на неговия поход, а той в знак на благодарност ги е наградил с купища богатства.

В днешно време много иманяри и археолози се опитват безуспешно да открият следа, водеща до тези богатства,  докато в един момент, съвсем случайно, един човек открива плоча с описание.

Тук започва историята на филма, изпълнен с много приключения, екшън, заплетени истори и обрати, подплатени с тънка ирония.

Участват: Дичо, Ивайло Аспарухов, Деница Георгиева, Мария Миради и др. Сценарий: Георги Врабчев; помощник сценарист: Деница Георгиева; костюми: Камелия Тодорова ; оператор: Никола Дамов; режисьор: Георги Врабчев.