ДЕЦА СЪЗДАДОХА СВОЯ ОРАНЖЕРИЯ НА „LIDL НЕДЕЛЯ В МУЗЕЙКО”

- реклама -spot_img

 

Лошото време не спря малките изследователи да опознаят природата чрез интересни игри

Стотици малки градинари създадоха своя микро-оранжерия по време на четвъртото издание на „Lidl Неделя в Музейко”, което този месец беше посветено на грижата за околната среда. Малчуганите не се уплашиха от дъжда в столицата и въоръжени с нужните инструменти, посадиха различни билки и подправки.

По-любознателните се присъединиха към интерактивни игри, които им помогнаха да разберат повече за полезните свойства на засадените от тях растения. За да научат как да използват резултата от труда си, децата включиха подправките във вкусни и полезни рецепти благодарение на кулинарното приложение Манджицу.

Поддържайки отборния дух, най-активните намериха пресечна точка на логиката и здравословното хранене в спортен морски шах и чрез вълнуваща игра научиха основни правила за рециклирането на отпадъци. Най-креативните от малчуганите пък сътвориха впечатляващи произведения на изкуството, използвайки изцяло рециклирани материали.

Като всяка втора неделя от месеца всички желаещи посетиха научния център на символичната цена от 2 лева както за малки, така и за големи. “Lidl неделя в Музейко” е част от най-голямата иницатива на Лидл България за деца – „Lidl – за твоето дете“. Тя има за цел да допринесе за пълноценното и здравословно израстване на децата, както и да помага на родителите в грижата им за тях. Инициативата се фокусира върху три основни области – здравословното и балансирано хранене, спорта и активния начин на живот и образованието и развитието на талантите.

За Лидл България

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската SchwarzGruppe и присъства в над 25 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 84 магазини в 44 града и над 2 200 служители.

Инициативата „Lidl – за твоето дете“ е отражение на цялостната социално отговорна политика на компанията. Лидл България фокусира своята социална отговорност върху пет основни области: околна среда, общество, продукти, служители и бизнес партньори.

За Детски научен център Музейко

Музейко е най-големият детски научен център в Източна Европа. Създаден е през 2015 г. от фондация “Америка за България”.

Музейко обхваща интерактивно пространство от 3500 кв.м. с над 130 образователни игри, посветени на различните науки, инженерството, екологията, комуникациите и изкуствата и Учебен корпус, който предлага специализирани научни и творчески ателиета. Музейко осмисля по увлекателен и лесен начин връзката между децата и знанието чрез съвременно пространство и прогресивна методология в поднасянето на учебния материал.

- реклама -spot_img