„Денят започва в неделя“

- реклама -

„Денят започва в неделя с Георги Любенов”: Катуница – равносметката

 

Една година след трагедията в Катуница – равносметката. Това е водещата тема на първия брой на „Денят започва в неделя“ за новия сезон.

 

Какво се случи след като точно преди една година, на същата дата, в пловдивското село Катуница, бяха отнети два живота – на Ангел и Павел. Местните хора поискаха ромската фамилия, обвинена за трагедията, да напусне селото, а полицията и прокуратурата да разследват богатствата им. Доволни ли са близките на загиналите деца от раздадените присъди и какво се случва днес в селото – тази неделя гости на Георги Любенов ще бъдат Веселин Христов и Иванка Петрова – вуйчо и леля на убития Ангел.

В предаването ще има дискусия по още едно събитие, което ще бележи неделния ден – протестът на служителите на МВР, които излизат на улиците с искане за по-високи заплати. Техният протест провокира дискусията – „Кой по-напред?“ Разговор в студиото с Валентин Попов от Федерацията на служителите на МВР, Янка Такева,  председател на Синдиката на българските учители, и д-р Иван Кокалов, вицепрезидент на КНСБ и член на Надзорния съвет на НЗОК.

Само за зрителите на Българска национална телевизия, предаването „Денят започва в неделя“ ще показва всяка неделя неизлъчвани архивни предавания от „Златния фонд“ на телевизията. Повод тази неделя ще бъде новата учебна година – още в първия брой ще превъртим лентата до далечната 1977, за да покажем какво е представлявало тогава сексуалното възпитание на учениците. Аналогия с днешното ще направи познатата водеща Миглена Ангелова.

В предаването ще видите още: кой е Здравко Косъма от „Под прикритие“ – репортерът Росен Цветков прекара един ден с актьора и новият водещ на „Неделя х 3” Александър Сано. Ще ви покажем и един нетрадиционен начин за придвижване в градската среда – на живо – демонстрация на „Паркур“. В минутите за спорт – интервю  на Коко Стойнов с българската плувкиня Екатерина Аврамова.

 

„Денят започва в неделя“ с Георги Любенов – на живо в 9.00ч. само по БНТ1.

 

- реклама -