Денят отблизо с Мира

- реклама -

Рок или Барок в „Денят отблизо с Мира”

 

В събота „Денят започва с Мира” ще стартира деня с философски размисли по темата „Наистина ли истината е във виното?” Най-добрият сомелиер на България за 2012 година ще разкаже тайните на професията и тънкостите на умението да пием вино в компанията на председателят на Асоциацията на сомелиерите Мария Йорданова.

В „Близки срещи от астрален вид” един срещу друг ще застанат най-красивите очи в българското кино и най-голямата уста в българския рап – Ники Илиев срещу Иван Динев – Устата.

Предаването ще продължи с темата „Рок или Барок?” Зефира Вълова, концертмайстор на Бароковия оркестър на Европейския съюз, ще свири на живо в студио „Акад. Хачо Бояджиев” на цигулка „Каркаси” от 1960 година. Мира ще поговори с младата цигуларка за шестото издание на фестивала „Изкуството на барока” – единственият по рода си у нас за старинна европейска музика, изпълнена на оригинални инструменти от епохата. Първата дама на демокрацията в България Мария Желева ще разкрие каква е връзката между Лев Толстой, Село Грозден и Желю Желев?

 

В неделя за първи път в българския телевизионен ефир ще се разисква революционната тема за КУГЪРКИТЕ. Жените, които търсят по-млади мъже, направиха истински бум в цял свят. Сега Мира Добрева ще попита защо, как и кога го правят.

Ритъмът няма да спадне нито за секунда, защото предаването ще продължи с титаничния сблъсък между Теди Москов и Анастасия Ингилизова в „Близки срещи от астрален вид”.

Гост на Мира Добрева ще бъде и Георги Стойчев – едно обикновено момче с един необикновен проект. Вместо да решава проблемите си с бой, като повечето си връстници, той организира кампания за намаляване агресията в училище.

На финала зрителите ги очаква специална изненада– Бургас, морето и Пейо Пантелеев, авторът на най-красивите български песни.

 

Гледайте „Денят отблизо с Мира”, всяка събота и неделя от 11 до 12 часа, за да видите това, което другите пропускат!

 

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

„Чаплин“ се качва на сцената на НДК на 14 октомври

За пръв път на 14 октомври в зала 1 на НДК, софийската публика ще стане част от изключително събитие в рамките на Европа –...

Борисов: При оставка няма да има диалог с Радев, а ще дойдем под прозорците му

Правителството няма да подава оставка, а протестите се подхранват от извънпарламентарните партии, които загряват на пистата за изборите. Това заяви премиерът Бойко Борисов при...

Граждани освирката Румен Радев пред авиобазата “Граф Игнатиево” – 24.09.2020

Материалът Граждани освирката Румен Радев пред авиобазата “Граф Игнатиево” – 24.09.2020 е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Борисов: България взе правилните мерки срещу COVID-пандемията

България най-бързо и адекватно реагира и на здравната, и на икономическата заплаха от COVID-пандемията. Мерките ни започнаха да действат отрано и обхванаха много хора....

Кaквo ознaчава имeтo Влaдиcлaв?

Нa 24 ceптeмври пoчитaмe пaмeттa нa Cвeти Влaдиcлaв Cръбcки. Ето нещо любoпитно зa хoрaтa, кoитo ce кaзвaт Влaдимир, Влaдимирa, Влaдo, Влaдкo, Влaдиcлaв. Кaквo ознaчава имeтo Влaдиcлaв? 1....

Ден 77: От нас зависи какво ще се случва в България

За 77-ми пореден ден се събраха недоволни граждани на антиправителствен протест в центъра на София, предаде репортер на БГНЕС. Исканията на протестиращите остават...