Денят отблизо с Мира

- реклама -

Рок или Барок в „Денят отблизо с Мира”

 

В събота „Денят започва с Мира” ще стартира деня с философски размисли по темата „Наистина ли истината е във виното?” Най-добрият сомелиер на България за 2012 година ще разкаже тайните на професията и тънкостите на умението да пием вино в компанията на председателят на Асоциацията на сомелиерите Мария Йорданова.

В „Близки срещи от астрален вид” един срещу друг ще застанат най-красивите очи в българското кино и най-голямата уста в българския рап – Ники Илиев срещу Иван Динев – Устата.

Предаването ще продължи с темата „Рок или Барок?” Зефира Вълова, концертмайстор на Бароковия оркестър на Европейския съюз, ще свири на живо в студио „Акад. Хачо Бояджиев” на цигулка „Каркаси” от 1960 година. Мира ще поговори с младата цигуларка за шестото издание на фестивала „Изкуството на барока” – единственият по рода си у нас за старинна европейска музика, изпълнена на оригинални инструменти от епохата. Първата дама на демокрацията в България Мария Желева ще разкрие каква е връзката между Лев Толстой, Село Грозден и Желю Желев?

 

В неделя за първи път в българския телевизионен ефир ще се разисква революционната тема за КУГЪРКИТЕ. Жените, които търсят по-млади мъже, направиха истински бум в цял свят. Сега Мира Добрева ще попита защо, как и кога го правят.

Ритъмът няма да спадне нито за секунда, защото предаването ще продължи с титаничния сблъсък между Теди Москов и Анастасия Ингилизова в „Близки срещи от астрален вид”.

Гост на Мира Добрева ще бъде и Георги Стойчев – едно обикновено момче с един необикновен проект. Вместо да решава проблемите си с бой, като повечето си връстници, той организира кампания за намаляване агресията в училище.

На финала зрителите ги очаква специална изненада– Бургас, морето и Пейо Пантелеев, авторът на най-красивите български песни.

 

Гледайте „Денят отблизо с Мира”, всяка събота и неделя от 11 до 12 часа, за да видите това, което другите пропускат!

 

- реклама -