„Денят отблизо” с Мария

- реклама -spot_img

Весела Лечева гостува в „Денят отблизо” с Мария

 

В сряда гост на Мария Андонова ще бъде една жена с точен мерник –Весела Лечева. Тя е бивша състезателка по стрелба, настояща издателка на известно българско списание и ще разкаже малко повече за екопроекта „Зелена ябълка”, чиято цел е да наложи зелената идея в ежедневието на всеки от нас и опазването на българската природа. Кои бяха номинираните и кои грабнаха наградите тази година, как можем да бъдем по близо да природата без да я замърсяваме, каква е ползата от натуралните продукти и природосъобразния живот.

 

В края на седмицата, но в началото на лятото, зрителите ще се срещнат с режисьорката Вера Петрова и един истински Атила – Петър Бучков. Те ще разкажат малко повече за летния фестивал „Опера в парка”, който се провежда за 3-та поредна година в София. Инициатор е проф. Пламен Карталов, а идеята е реализирана с подкрепата на г-жа Йорданка Фандъкова. Събитието ще се проведе в парка на Военна академия „Г. С. Раковски”. Фестивалът стартира с операта „Атила” на Верди на 22 юни. Точно заради това е поканен и Петър Бучков, за да разкаже какво е усещането да пееш сред вековните дървета, които изолират мястото от шум и под акомпанимента на птичките, които при всяка удобна възможност се включват, пригласяйки на солистите. Летният фестивал е почти месец, а на сцената ще бъдат поставени велики произведения на Чайковски, Верди, Доницети, Льовескьолд и Микис Теодоракис.

 От 11 до 21 юни в рамките на предаването ще се излъчват епизодите на „Зелената линейка”, заснети в град Варна. В месеца, посветен на профилактиката и ранната диагностика на урологичните заболявания, десетки варненци имаха възможността да се срещнат и да получат консултация от доцент Юлиан Коцев – специалист по урология. Каква профилактика трябва да се провежда за урологичните заболявания, какви са страничните ефекти на лекарствата върху бъбреците, бяха най-честите въпроси, задавани от пациентите. Според жители на Варна посещението на „Зелената линейка” е изключително полезно и ще помогне да се промени здравната култура на хората.

 

„Денят отблизо” с Мария, от понеделник до четвъртък, 11:00 часа!

 

- реклама -spot_img