Деня на съединението 6 септември

- реклама -

БНТ с богата празнична програма по случай

Деня на съединението 6 септември

 

В деня на националния празник 6 септември БНТ отново ще предложи на зрителите си разнообразна празнична програма. Филмите, сериалите и концертите ще бъдат само малка част от нея.

 По традиция в празничната вечер от 20:30ч. БНТ1 и БНТ Свят ще излъчат на живо Тържествена заря-проверка по повод Деня на съединението в пряко предаване от площад „Съединение” в Пловдив.

 Празникът в ефира на БНТ ще продължи с богата филмова и концертна програма. Сред филмовите заглавия, които БНТ1 ще предложи на зрителите си през почивните дни са документалният филм на Светослав Овчаров „Часът на нашето Съединение” , историческият филм “Съдията – 1884 – юлий-август” на режисьора Пламен Масларов, филмовият разказ за оператора Христо Тотев на режисьора Светослав Овчаров „Зад кадър”, както и филмът на Светослав Драганов за Димитровград „Град на мечти”. Сред чуждите заглавия, които БНТ ще предложи на зрителите си е руският филм „Адмирал”, испанско – бразилския „Лопе”, както и хитовата българска продукция с участието на Захари Бахаров „ДЗИФТ”. В рубриката „Лятно кино с БНТ1” зрителите ще могат да се насладят и на филмите „С деца на море”; италианския сериал „Като делфин”, серийната продукция „По следите на капитан Грант” и  английският игрален филм „Могъщият келт”.

БНТ Свят ще излъчи филмите „След края на света”, „Дами канят”, „Военен кореспондент”, ”Царска пиеса”, филмът на режисьора Дочо Боджаков „Следвай ме”, както и филмът от рубриката „Българска кинокласика: Филмите на 60-те: „Кит”. БНТ2 ще предложи на зрителите си заглавията „Оркестър без име”, „Писмо до Америка”, американската комедия на Уди Алън Каквото дойде”, както и испано- английският „Празникът на козела”.  

 Националната телевизия ще гарантира празничното настроение на зрителите си  и с много музика и танци. БНТ 1 ще излъчи концерта на Нина Николина и Берковската духова музика, концертa на Михаил Белчев и приятели „Младостта се завръща”, концерта на ансамбъла за народни танци и песни „Найден Киров” Русе и на Dublin Gospel Choir /Ирландия/ в рамките на празници на изкуствата „Аполония 2012”; концерта на Виенската филхармония в парка на двореца „Шьонбрун, както и Балканския фестивал „Пирин фолк 2012” в пряко предаване от Сандански. Поради големия зрителски интерес БНТ1 ще излъчи на повторение и галаконцерта „Ренесансът на Болшой театър”.

БНТ Свят също ще предложи на зрителите си богата концертна програма. В нея са включени  юбилейния концерт по случай 30 години на сцената на Кристина Димитрова и Орлин Горанов; Белла рок фест 2012 – Петрич: Група „Конкурент”, както и концерт на група „Уикеда” в две части. БНТ 2 ще излъчи в празничните дни концерта на група „Булгара”, както и Jazz Ex Tempore – концерт с участието на Елвис Станич (Хърватска), Андреа Вакери (Великобритания), Рико Де Йеер (Холандия) и Христо Йоцов .

 

Спортните събития също ще бъдат част от програмата на БНТ през почивните дни. Националната телевизия ще предложи на зрителите си най – интересните моменти от Параолимпийските игри в Лондон, както и церемонията по закриването им на 9-ти септември. На 7-ми септември от 21:45 ч. БНТ1 ще излъчи мача от квалификационна среща за Световното първенство по футбол 2014 между отборите на  България – Италия, както и баскетболната среща между България и Люксембург – квалификационна среща за Европейско първенство. БНТ Свят е подготвила за зрителите си  волейболните срещи на женския ни национален отбор срещу Латвия, Унгария и Чехия от европейската квалификация в пряко предаване от Варна, както и финала от Държавното първенство по тенис /мъже/ в пряко предаване от Националния тенис център в София. По БНТ2 зрителите ще могат да се насладят на поредното състезание от Формула 1 от пистата Монца в Италия.

  

Весели празници с програмата на БНТ !

 

 

- реклама -