Сам Бразил и Христина Христова

- реклама -

Сам Бразил и Христина Христова в студиото на „Денят отблизо” с МариСам Бразил и Христина Христова в студиото на „Денят отблизо” с Мария

В понеделник „Денят отблизо” с Мария започва с гореща самба и бразилски ритми. Гости ще бъдат амбициозните музиканти от Сам Бразил. Отскоро те провеждат поредица от бразилски събития. Преди да започнат своите изпълнения, те загряват публиката с безплатни уроци по самба от очарователната Саша. Тя успява само за няколко минути да накара присъстващите на техните партита да се почувстват като истински участници в карнавала в Рио де Женейро. Сам Бразил е уникален музикален проект, създаден у нас преди 3 години. Тяхната цел е да популяризират бразилската култура, музика и език. Първоначално в групата участват само бразилски музиканти, но днес в състава ú влизат и трима изключително талантливи българи. На малката импровизационна сцена в студиото ще излязат Джовани Конте (цигулка), Данте Коутиньо (китара), Станислав Георгиев (бас китара) и Виктор Бенев (барабани), заедно и танцьорката Саша Самба (Александра Димитрова). Те ще запознаят зрителите с бразилката музика и самбата, ще потанцуват и попеят, ще разкажат за тази далечна и екзотична страна и защо са избрали България за свой дом.

На първи май – Международният ден на труда, предаването представя една неуморно трудеща се дама – Христина Христова. Тя е български политик от НДСВ, избрана за председател на партията през 2009 година, работила в Министерството на труда и социалната политика от 2001 година, през 2003-та е избрана за министър на труда и социалната политика. След изборите през 2005-та Христина Христова е депутат в 40-то Народно събрание, не на последно място висш офицер на ордена на короната на Белгия. В европейския парламент е член на Комисията по заетост и социални въпроси. С няколко думи една жена, която здраво е нагазила в политиката и се справя чудесно със своята работа. Какво е да си жена политик и майка едновременно и наистина ли България и Европа са в демографска зима.

„Денят отблизо” с Мария, от понеделник до четвъртък, 11:00 часа!

- реклама -