Милена Кънева – единствената българка-режисьор, стигнала до селекция на „Оскар”

- реклама -spot_img

Eдинствената българка-режисьор, стигнала до селекция на „Оскар” гост на „Денят отблизо” с Мира

Милена Кънева - единствената българка-режисьор, стигнала до селекция на „Оскар” 

В понеделник, предаването  „Денят отблизо” с  Мира ще разгледа системите за оценяване на учениците в България и по света. Някога оценките са обозначавани с изрази, като “удовлетворително”, “с похвала”, “с голяма похвала”  и с най-висока похвала”. В различните страни тези оценки са били заменени с букви или с числа на различен принцип. Какви са системите за оценяване днес, вижте в „Денят отблизо” с Мира.

В студиото на предаването ще гостува Милена Кънева – единствената българка-режисьор, стигнала до селекция на „Оскар”, както и първата и единствена социалистическа „Мис България”(1967г.) – Бранимира Антонова.

Във вторник,  „Денят отблизо” с  Мира ще разкрие на зрителите на БНТ какво се крие зад пощракването с химикалка по време на среща или заиграването с кичур коса или иначе казано какво представлява невербална комуникация. Предаването ще срещне зрителите и с едно момиче, което учи другите как да бъдат богини, дори когато са бременни – Надежда Тодорова. Къде се произвеждат перлите и как си живеят живота в република Нюе зрителите ще научат в поредицата „Споделени пътешествия” и специалният гост Васил Беязов.

 

Гледайте „Денят отблизо” с Мира, от понеделник до четвъртък, 10:10 часа!

- реклама -spot_img