“Денят отблизо” Мария

- реклама -

Шри Рави Шанкар в разговор отблизо с Мария Андонова

В понеделник „Денят отблизо” с Мария ще срещне зрителите с основателя на Фондация „Изкуството да живееш”- Шри Шри Рави Шанкар. Той е световно признат радетел за мир и инициатор на образователни, хуманитарни и благотворителни проекти по цял свят. За него България е страната на розите, той е тук за втори път и отново успя да събере много свои поклонници. Малко преди своята лекция, Шри Шри Рави Шанкар се срещна с Мария на последния етаж на НДК, за да си поговорят отблизо и лично за медитацията, целта на живота, любовта и безпокойството на духа. Зрителите ще видят и как се поставя нов световен рекорд в книгата на Гинес – 333 гайди заручаха в зала 1 на НДК заедно в чест на неговото посещение в България.

Във вторник специален гост на Мария Андонова ще бъде снежната кралица с най- чаровната и топла усмивка, повелителката на сноуборда- Александра Жекова. През 1999 година чаровната Сани започва да се занимава със сноуборд, като тренира при баща си Виктор Жеков. Младата ни надежда ни дава постоянни поводи за гордост не само с постиженията си, но и с красотата си. Във вторник тя ще разкаже как подържа форма, дали полага специални грижи за външността си, кое е най-важното за един сноубордист, дали това е спорт подходящ за жена, има ли нещо, от което се е лишила в името на спорта. Зрителите ще се срещнат с една млада, усмихната и много успешна госпожица, която е много дисциплинирана и целенасочена и не се спира пред нищо, за да постигне мечтите си.

Ден преди деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, гост на предаването е племенникът на патриарха на българската литература Иван Вазов – доц. д-р Григорий Вазов. Той е ректор и създател на Висшето училище по застраховане и финанси. Гордее се със своите предшественици и никога не му омръзва да разказва за тях. ВУЗФ е първото в България частно специализирано висше училище в областта на финансите, застраховането, социалното осигуряване, мениджмънта и маркетинга. Доц. д-р Вазов ще обясни ли в България работещи решения в тази посока, как оценява българското висше образование, какво трябва да се промени в начина на преподаване и дали студентите успяват да оползотворят годините, прекарани в университета, дали българите имат добра застрахователна култура.

„Денят отблизо” с Мария, от понеделник до четвъртък, 11:00 часа!

- реклама -