Дървото на живота

IMGP0698АЛЕКСАНДРА ЛОПЕС СВИРИ НА РОЯЛ В СТАРИННА КЪЩА В РУСЕ

Актрисата се запозна с интересни исторически факти от времето на българската сага

 

След прожекцията на „Дървото на живота” в Русе, която се състоя в събота, вечерта продължи с интересна дискусия между представители на местните музей и читалища, и Александра Лопес. Актрисата беше поканена от уредниците да посети къщата-музей „Калиопе”, която представя обзавеждане в европейски стил от края на 19в. и началото на 20в. На следващата сутрин директора на музея Искра Тодорова посрещна топло Лопес и екипа, като им разказа интересни истории за къщата и интериора от тази епоха. Тя показа ръчно изработени дрехи, като представи арменска дреха, която „много й напомня за облеклото на Азра”. Още с прекрачването на прага, екипът се почувства сякаш у дома.

„Много се вълнувам, защото с посещението на тази къща, отново се потопих в атмосферата на сагата.” споделя актрисата, която играе ролята на младата туркиня Азра.

Лопес откликна с радост на предложението да изсвири някоя мелодия на старинния роял. Така всички имаха възможност да послушат нейното изпълнение и да попътуват назад във времето. Госпожа Тодорова разказа, че тя и неините колеги следят с интерес сагата „Дървото на живота” и смятат, че детайлите са пресъздадени изключително сполучливо.

„Радвам се, че най-накрая е създаден филм, който разказва за ежедневието на гражданите от тази епоха. До момента сме виждали екранизиран единствено селския бит“, коментира тя пред гостите.

Българската сага „Дървото на живота“ продължава своето турне из страната. Следващият уикенд приятели на сериала и избрана публика ще могат да гледат предпремиерно епизод 6 във Варна и да се запознаят лично с Башар Рахал и Александра Лопес. Варненци ще имат възможността да се докоснат до тази епоха, за която разказва сагата, и през кратката лекция на проф. Андрей Пантев.

- Advertisement -