Дървото на живота

Дървото на животаВладо Карамазов и Анастасия Ингилизова грабнаха сърцата на младата публика в Бургас

 

През изминалата събота бургазлии станаха част от сагата „Дървото на живота”. Идеята на създателите да  представят на публиката новите епизоди предпремиерно, както и да ги запознаят с епохата на България в началото на XX век, ги отведе този път в Бургас. С TV7 пристигна професор Андрей Пантев, който представи „Дървото на живота” в качеството си на историк. Неговите уводни думи не само откриха прожекцията, но и стоплиха сърцата на слушателите, припомниха им „за България на великите българи” и за гордостта, която трябва да изпитва всеки техен наследник.

 

Изключително емоционално беше посрещната сагата от младата публика в лицето на ученици от Национално училище за музикално и сценично изкуство “Проф. Панчо Владигеров” и актьорските класове от фондация „Шанс за децата на България”.

 

„Героите на Владо Карамазов и Анастасия Ингилизова предизвикаха много смях сред учениците. Комичната връзка между повърхностната Евдокия  и алчния Панто ги спечели!”, коментира един от преподавтелите им. Това е и голямото желание на продуцентите от Dream Team Films – новите поколения да бъдат върнати към историята по увлекателен и достъпен начин.

 

Сред гостите беше госпожа Дражева, директор на историческия музей в Бургас, заедно със своите колеги от останалите експозиции. Те дадоха висока оценка на сагата и бяха запленени от речта на професор Пантев. Професорът беше отправил лична покана към политика и публицист Тодор Батилов, който определи като много скъп за него човек. Батилов от своя страна се впусна в своето дългогодишно хоби – фотографията, и направи множество снимки на Пантев и на оживената публика.

 

Предстоят още вълнуващи срещи на българските градове с сагата на TV7. Мястото на следващата прожекция ще бъде оповестено на сайта: http://bulgarskatasaga.tv7.bg и официалната Facebook страницаhttp://facebook.com/BulgarskataSaga.