Дари стар мобилен апарат!

- реклама -

na-22731През месец май стартира първата за страната партньорска програма за набиране на средства на Югозападен университет „Неофит Рилски” и международната компания Reusum. Основната цел на каузата е да се съберат средства по иновативен начин и да се предостави възможност на кандидат-студенти в неравностойно положение да продължат образованието си в ЮЗУ.

Нека ти разкажем накратко – какво, как, къде и защо.

Какво?

ЮЗУ „Неофит Рилски” е първата одобрена кауза в България и първият партньор по праграмата Reusum Fundraising, която стартира на 10.05.2013 г. Кампанията ще премине в два етапа. Началото на първия етап е точно сега – месец май и ще протече до юли 2013 г., а вторият етап се предвижда да започне от началото на месец октомври.

Не скатавай, а подпомагай!

Как ще се проведе кампанията?

Ами, много просто! Даренията ще се набират под формата на стари мобилни телефони – работещи, неработещи, всякакви. Reusum ще оцени и преобразува в средства всички апарати, а парите ще отидат директно за подпомагане на кандидат-студентите в неравностойно положение, които искат да продължат обучението си в ЮЗУ. Nice, a?

Къде? Където си всеки ден…или поне се предполага, че трябва да си!

Ако искаш да подкрепиш тази кауза, а ние знаем, че искаш, можеш да дариш своите ненужни апарати в специално поставените кутии с отличителени знак, които ще са разположени в корпусите и общежитията на Университета. И, ей, да не се направиш, че не ги забелязваш, като се прибираш в общежитието след тежка нощ!

Защо? Защо имаме на всяка ръка и на всеки крак по 5 пръста? Защо имаме глава на раменете?

Защото това е нормално, защото трябва да мислим и защото трябва да сме социално отговорни! Стига с този егоизъм и непукизъм към останалите! Тези стари мобилни телефони, които складираш по чекмеджетата, и без това нямат каквото и да е бъдеще, нека направим така, че да се превърнат в бъдеще за някой, който има нужда.

И за любопитните:

Водеща по инициативата е катедра “География, екология и опазване на околната среда” – координатори: доц. д-р Стефка Цекова и дипломант Николинка Николова, а катедра по „Телевизионно, театрално и киноизкуства” (Факултет по изкуствата), гл.ас.д-р Ирина Китова – ще създадат тематични клипчета във връзка с мотивацията на студентите и служителите, които ще се излъчват на наличните видеостени.

Reusum е международен бранд, осъществяващ дейност по изкупуване и събиране на използвана електроника, която оползотворява чрез повторно използване на други пазари. Като социално отговорна компания, Reusum има мисията да подпомага растежа на глобализираната общност, в която всички живеем.

По време на кампанията ще бъдат подканени за участие всички общообразователни институции на територията на Благоевград, Община Благоевград , както и партньори от частния сектор, които да се включат в инициативата за набиране на средства под формата на непотребни мобилни устройства.

Чрез тази програма ще се осъществи и още една кауза, а именно удължаване жизнения цикъл на мобилната и електронна техника, опазвайки околната среда.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

Жан-Жак Ано е почетен председател на Синелибри 2020

Задава се шестото издание на Международния кино-литературен фестивал Синелибри, който и тази година няма да разочарова ценителите на първокласното кино. Освен че предвижда стегната...

Звезди пеят за благотворителната гала на Строителните Оскари

Търг с картини на стари майстори ще подкрепи SOS Детски Селища България Легенди на поп музиката ще пеят по време на гала-вечерта за десетото...

Ричард Алибегов: С намаляването на ДДС-то за заведенията премиерът спаси 70% от бранша от фалит

„Няма да има повторно затваряне на заведенията заради повишаващия се брой заболели от коронавируса в последните дни“, това заяви в предаването „Европа сутрин“ председателят...

Задръстване край Бургас заради катастрофа – 27.09.2020

Материалът Задръстване край Бургас заради катастрофа – 27.09.2020 е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

169 са новите случаи на коронавирус в България, няма починали жертви на заразата

169 са новите случаи на коронавирус у нас, регистрирани през последното денонощие. Направените писиар тестове са 2710 PCR, сочат данните на Единния информационен портал....

Земетресение от над 5 по Рихтер се усети и в България тази нощ

Земетресение в Егейско море с магнитуд 5,2 по Рихтер се усети и в България тази нощ около 2 часа. Епицентърът на земетръса с магнитуд от...