Да убиеш присмехулник

- реклама -spot_img

Да убиеш присмехулник

Книгата – продължение на „Да убиеш присмехулник”, до момента е продадена за превод на 22 езика, включително в държави като Бразилия, България, Китай, Русия, Испания, Швеция и Турция. Следващите сделки се договарят от екипа на Andrew Nurnberg Associates и ще бъдат обявени през следващите няколко седмици.
За да отбележат откриването на Лондонския панаир на книгата (14 април), от Penguin Random House показаха снимка на заглавната страница на ръкописа „Go Set a Watchman”.
Действието в книгата се развива в средата на 50-те години на миналия век. Тя включва много от персонажите на „Да убиеш присмехулник”, но двайсетина години по-късно. Скаут се е завърнала в Мейкомб от Ню Йорк, за да види баща си Атикус. Принудена да се бори с лични и политически проблеми, тя се опитва да разбере отношението на баща си към обществото и едновременно с това своите собствени чувства към мястото, където е родена и израснала.
„Go Set a Watchman” ще бъде публикувана в САЩ на 14 юли 2015 година, а в България ще бъде издадена от ИК „Бард” за Коледния панаир на книгата в НДК.

- реклама -spot_img