Да боядисаме яйцата заедно

- реклама -

 БНТ Ви кани „Да боядисаме яйцата заедно”

 В навечерието на светлия християнски празник БНТ заедно с децата от SOS детски селища и всички малки и големи гости на събитието ще боядисат великденските си яйца и ще нарисуват своите празнични картички.

На 12 април – Велики четвъртък, от 11:30 ч. на сцената в Столичния зоопарк  в празничното събитие ще се включат вокалните групи „Смехоранчета”, „Синигерчета”, „Пим Пам”, ансамбъл „Чинарче” и балет „Веда Джуниър”. За всички деца ще има яйца, бои и всички необходими материали, за да направят впечатляващи великденски яйца, а най-красивите от тях ще украсят студиото на новините „По света и у нас” в празничните дни. Най-веселите великденски картички децата ще нарисуват заедно с художника Иван Яхнаджиев и лицата на БНТ, а за всички ще има много подаръци и лакомства! Едно е сигурно – ще има незабравими емоции, забавни игри, изненади и награди за цялото семейство.

Инициативата на БНТ не случайно е на Велики четвъртък. Медията организира събитие на открито, което не само да се превърне в празник на семейството, а чрез забавната програма  децата да разберат повече за Великденските традиции. Домакин на празника ще е Столичния зоопарк, който ще отвори врати безплатно за всички желаещи да се забавляват с нас.

В допълнение всеки ще има възможност да се включи в играта „Великден в снимки” в сайта на БНТ, където на e-mail: velikden@bnt.bg  може да изпращате  празнични великденски снимки. Без значение дали ще снимате децата, яйцата, великденската украса, козунаците или семейството около масата, всички снимки ще бъдат разгледани, а най-хубавите ще получат награди. Освен на имейл адреса, можете да качвате вашите снимки и в социалната мрежа Фейсбук на адрес http://www.facebook.com/BntVelikden.

 Елате да празнуваме заедно!

- реклама -