Да боядисаме яйцата заедно

- реклама -

Над 1000 души се включиха в инициативата

на БНТ  „Да боядисаме яйцата заедно”

 

В навечерието на светлия християнски празник Великден БНТ организира празничното събитие „Да боядисаме яйцата заедно”. Участници в празника бяха децата от SOS детски селища, ученици от няколко столични училища, детски градини и всички малки и големи гости на столичния Зоопарк. Инициативата на БНТ не случайно е на Велики четвъртък, за да се превърне в празник на цялото семейство, а чрез забавната програма  децата разбраха повече за Великденските традиции.

 

Децата се включиха в работилници за боядисване на великденски яйца и за рисуване на празнични картички. На сцената специална програма представиха вокалните групи „Смехоранчета”, „Синигерчета”, „Пим Пам”, ансамбъл „Чинарче” и балет „Веда Джуниър”. Художникът Иван Яхнаджиев и лицата на БНТ активно участваха в  боядисването на яйцата.  900 от тях бяха аранжирани в голямо цветно пано изобразяващо църква, което ще бъде дарено на детска клиника.

 

По време на празничните дни всеки ще има възможност да се включи в играта „Великден в снимки” в сайта на БНТ, където на e-mail: velikden@bnt.bg  може да се изпращат  празнични великденски снимки. Без значение дали ще снимате децата, яйцата, великденската украса, козунаците или семейството около масата, всички снимки ще бъдат разгледани, а най-хубавите ще получат награди. Освен на имейл адреса, можете да качвате вашите снимки и в социалната мрежа Фейсбук на адрес http://www.facebook.com/BntVelikden.

- реклама -