Д-р Куин Лечителката

- реклама -

Избират Джейн Сиймур в последния момент за

ролята на д-р Куин Лечителката

 От 10-и септември легендарната поредица се завръща в ефира на Нова ТВ

 

  „Доктор Куин Лечителката” – една от най-известните поредици в света, станала емблематична със своя сюжет и огромната подкрепа на зрителите в над 100 страни, се завръща в българския ефир от следващата седмица, 10 септември. Обичаният от поколения сериал стартира в ефира на Нова ТВ с една от най-завладяващите романтични истории на малкия екран – тази между Микаела и Съли, която зрителите ще имат възможност да следят всеки делничен ден от 15.00 часа.

 След смъртта на своя баща и колега, д-р Микаела Куин напуска родния си дом в Бостън, в търсене на нови предизвикателства в градчето Колорадо Спрингс. Изпълнена с надежди и смелост, тя мечтае за нов дом и приятели, но за изненада е посрещната враждебно и недоверчиво от местните… 

 Интересното е, че чаровната Джейн Сиймур, която става известна именно с  ролята си на смелата лечителка, получава ролята съвсем случайно – избрана е за главната роля буквално в последната минута, като преди това била чела сценария само веднъж, и то ден по-рано. По-късно, часове след като се запознава с образа на Микаела, актрисата се просълзява и казва, че е родена за тази роля.

 Още с премиерата на поредицата в новогодишната нощ на 1993 г. тя отбелязва рекорден рейтинг и напук на първоначалните негативни прогнози на критиката, впоследствие сюжетът прераства в два игрални филма. През 90-те години на миналия век „Доктор Куин Лечителката” е и единствената драма, която ежедневно допуска феновете на сериала до снимачната площадка на продукцията, а много често, в почивките между снимките, актьорите са заети да дават автографи на най-верните почитатели, пътували чак до студиото на Paramount Pictures в Калифорния. 

 Новината за спирането на продукцията през 1999 г. предизвика огромен скандал, подобен на този за спасяването на “Стар Трек” в средата на миналия век, а причината за това е решението на CBS вместо още един сезон на сагата да произведе телевизионен филм, който отчасти се различава от оригиналния сюжет.  

 След края на сериала много от актьорите в поредицата споделят, че с удоволствие биха работили пак заедно в друга продукция, а защо не и в нов сезон. Останалите емблематични актьори като Джо Ландо, Шон Туви и Чад Алън също са единодушни, че „Доктор Куин Лечителката” е един от проектите на живота им.

  „Доктор Куин Лечителката” – от 10-и септември, всеки делничен ден от 15.00 ч. по Нова ТВ

 

- реклама -