Contemporary space

- реклама -

ТЕАТРАЛНИЯТ ПЛАКАТ  В КОЛЕКЦИЯТА НА „СОЦМУЗ“  

 Изложба в „Contemporary space” – Варна

Програма:

02 март (събота), 19:00 ч. – откриване;

03 март (неделя), 17 ч. – “Неволи и сполуки на българския театрален плакат през третата четвърт на XX век” – лекция с водещ Димитър Трайчев

 Изложбата представя някои от най-силните постижения на българския театрален плакат от 70-те и 80-те години на миналия век, когато българската плакатна школа получава международно признание и се нарежда сред водещите в света. Колекцията включва 30 плаката на художниците Асен Старейшински, Людмил Чехларов, Димитър Тасев, Огнян Фунев, Димитър Трайчев и Ралица Станоева, подбрани от колекцията на Виртуалния музей на графичния дизайн от времето на социализма – СОЦМУЗ (www.socmus.com).

 Това е втората изложба в рамките на проекта СОЦМУЗ, представящ различни области от българския графичен дизайн от времето на социализма. Изложбата ще бъде открита на  02 март в присъствието на двама от авторите на проекта Никола Михов и Валери Гюров.  На следващия ден художникът Димитър Трайчев лично ще разкаже на публиката за неволите и сполуките на българския театрален плакат.

 

Място:

Contemporary space, Варна

ул. Марко Балабанов 23

Работно време: от вторник до неделя: 10:00 – 22:00 ч.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -