ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА

- реклама -spot_img

ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТАБГ РАДИО представя:

КОНЦЕРТ НА СВЕЩИ

1 час с най-добрите акустични изпълнения

в “ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА”

31 март 2012, 20.30 ч.

 

Пролетният месец март БГ РАДИО ще завърши ефирно с традиционното си музикално включване в световната инициатива Часът на земята. Медията, която пуска само българска музика, беше първата, която включи акустичните музикални изпълнения в световната еко инициатива и още през 2009 направи първия Концерт на свещи в страната.

 

На 31 март, когато за пореден път светът ще изгаси светлините в името на природата и планетата Земя, БГ РАДИО отново ще излъчи едночасов акустичен Концерт на свещи. В шейсетте минути, в които всички, съпричастни към екологичните проблеми ще изключат осветлението в дома си, БГ РАДИО ще предложи уникални акустични изпълнения на български изпълнители. Прекарайте Часът на Земята на свещи и със златните акустични изпълнения от фонотеката на БГ РАДИО.

 

Започнал като кампания, приканваща жителите на Сидни да угасят осветлението за един час, “Часът на Земята” се разраства и стана една от най-сериозните световни инициативи за насочване на общественото внимание към проблема с климатичните промени.

Четвъртото поред издание на “Часът на Земята” ще се случи на 31 март 2012 (събота) от 20.30 ч.

Рекорден брой от 135 държави и територии се включиха официално през 2011 г. По последни данни участваха официално 5251 града, сред които 47 български, 25 от световните мегаполиси и 8 от 10-те най-големи града на планетата. Общо се присъединиха около 1,8  млрд. души!

 

Изгасете осветлението и включете радиото за един час – едновременно полезен за природата и приятен за сетивата.

- реклама -spot_img