Causa perduta

- реклама -

Графа – новатор и провокатор в новото видео “Causa perduta”

 

 “Causa perduta” е името на новия сингъл на Графа, чиято премиера е днес в youtube (http://www.youtube.com/watch?v=YT5FWdPuEfA) и национален ефир. С него Графа разби на пух и прах предположенията на мнозина, че ще заложи на следващ хит със звучене подобно на това на “Дим да ме няма”. Песента е смела във всяко едно отношение – текст, звучене, необичаен фийт, въздействащо видео. Единствената прилика със супер хита на лятото е, че Графа отново дава шанс на млад талант да участва в голям проект. Този път това е Jahmmi от HitShop и Roots Rocket. В “Causa perduta” Графа съчетава дъб поп, дърти саут с реге елементи и провокативен, необичаен текст, който те кара да се замислиш и да го тълкуваш по свой начин.

Видеото, заснето с най-ново поколение РЕД ЕПИК камера, в комбинация със саунда на песента те оставят без дъх и преди да си се замислил вече си повтаряш “…Не, не, не, не! Не искам да бъда, поредната “Causa perduta…”. След това искаш да го чуеш и видиш още веднъж и осъзнаваш, че това е музикален продукт, който си заслужава.

Автор на музиката, текста и аранжимента на сингъла е Графа, на английския текст е Jahmmi, а видеото е заснето от екипа на Монте Мюзик с режисьор Васил Стефанов и оператор Андрей Андреев. За клипа сценографа Антония Попова изработва няколко различни декора в новото и модерно студио, менажирано от Монте. За първи път Графа решава да работи с младия дизайнер Марин Кирилов, който успешно улавя атмосферата на видеото.

Само след две седмици Графа ще отговори и на въпроса кога най-накрая феновете могат да си купят “Дим да ме няма” на диск. Отговорът идва с едноименната двойна колекция, която включва CD и DVD. Компактдискът съдържа освен “Дим да ме няма” и “Causa perduta”, ремикси на най-популяните му хитове, които се радват на голям успех по време на клубните му участия. Видеодискът е подарък за истинските фенове на изпълнителя, защото в него те ще открият последните му видеоклипове, откъси от концерти, филма “Невидим” и дълга версия на мейкинга на “Causa perduta” . Двойният диск ще бъде представен на открита промоция в столичен клуб, а подробности за нея Монте Мюзик ще обяви след броени дни.

 

- реклама -