„БУЛЕВАРДЪТ”

- реклама -

 ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ

 

 Всеки голям град в света има своите емблематични булеварди. Ако не си  минал оттам,  все едно не си бил там.

В България няма друга улица, която да е възпята  в толкова популярна балада.  „Цар Освободител”, или  „булевардът с лиричния ритъм” и преди и сега си остава един от  символите на София.

Този филм е за една история с неочаквано начало и още по-неочакван край. Журналистически и режисьорски разказ за това, как гражданската позиция може да бъде чута от кмета и да промени  малка част от действителността. Написаното в стария вестник се превръща в нова градска среда. Кой го прави и през какви перипетии минава една добра идея – това е единият сюжет на документалния филм „Булевардът”.

Другият е свързан с  неочаквания край. Защо скулптурната фигура на Писателя Радой Ралин не успя да заеме мястото си на изградения постамент пред Софийския университет и как през 2012 година отново се опитахме да цензурираме сатирика.

Двете истории се развиват в продължение на година и половина на булевард „Цар Освободител” между Орлов мост и Алма Матер.

 

Един филм на журналистката Екатерина Генова, режисьора Росен Елезов и оператора  Цветан Недков, финансиран по Програма „Култура” на Столична община .

Продуцент „Великан 3” в партньорство с БНТ.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -