BTA: Световна премиера на летящо такси край Париж

- реклама -

Германската компания за летящи автомобили Volocopter демонстрира потенциално нов метод за градски транспорт в бъдеще. На летище, близо до Париж, производителите направиха демонстрация на най-новия прототип на въздушното такси. Моделът е четвърто поколение, наречен VoloCity.
Флориан Ройтер, главен изпълнителен директор на Volocopter: "Искаме да ви представим световната премиера, да позволим на всички вас да видите и да усетите летящото такси. Безопасно е, всичко е електрическо и е невероятно тихо, така че насладете се на нашия VoloCity".
Моделът е насочен към придвижване в градска среда, излита и каца вертикално. Работи с девет електрически батерии и може да превозва пилот и един пътник. Таксито ще има пробег от 35 километра и максимална скорост от 110 км в час. Създателите му се надяват, че това ще революционизира пътуването ни в големите градове.
Флориан Ройтер, главен изпълнителен директор на Volocopter: "Това е нашето превозно средство от четвърто поколение, това е автомобилът, който е проектиран да работи в градовете и за това той ще отговаря на най-високите нива за безопасност, които Европейската агенцията за авиационна безопасност ни налага съгласно новия регламент, въведен за тези видове превозни средства. Така че това е първото търговско сертифицирано въздушно такси в света".
Ако и следващите тестове са успешни, властите в Париж се надяват да имат готов прототип за демонстрационни полети по време на Олимпийските игри в Париж през 2024 година.
Флориан Ройтер, главен изпълнителен директор на Volocopter: "Остават ни само още две години от окончателното сертифициране, така че очакваме към края на 2022 г. да видим първите търговски маршрути и да се надяваме, че това ще бъде Париж".
Компанията работи и по версия за доставка на безпилотни летателни апарати, наречени Volodrone.
Флориан Ройтер, главен изпълнителен директор на Volocopter:
"Имаме два различни типа, единият е пътническият автомобил, който виждате тук, Air Taxi, а също така имаме тежкотоварен безпилотен самолет. С това можем да направим революция в градската логистика, така че наистина става въпрос за един нов свят в транспорта както за пътници, така и за стоки. И ние смятаме, че има конкретни случаи и маршрути, където можем да прибавим огромен потенциал в съществуващите опции. Така че ние смятаме, че това е част от решението на проблемите. Няма да бъде самото решение, но ще даде атрактивни възможности за решения на конкретни случаи и маршрути в контекста на града".
Производителите на Volocopter вече си представят как техните електрически хеликоптери с две седалки, захранвани от батерии, ще излитат и кацат от площадки, разположени в големите градове.
Видео: Асошиейтед прес.
Материалът може да се види и в сайта на БТА:
http://www.bta.bg/bg/video/show/id/0_ut6yeg8p
Това съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване: +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

BIC ОТВОРИ ПЪРВИЯ ПО РОДА СИ ЦЕНТЪР ЗА СПОДЕЛЕНИ УСЛУГИ В БЪЛГАРИЯ

СВЕТОВНИЯТ ЛИДЕР В ПРОИЗВИДСТВОТО НА СРЕДСТВА ЗА ПИСАНЕ BIC ОТВОРИ ПЪРВИЯ ПО РОДА СИ ЦЕНТЪР ЗА СПОДЕЛЕНИ УСЛУГИ В БЪЛГАРИЯ Компанията планира да наеме 230...

Огнище на коронавирус в дом за хора със зрителни увреждания във Вълчедръм

Огнище на коронавирус има в дом за хора със зрителни увреждания във Вълчедръм. 32 са положителните проби за коронавирус за последното денонощие. От тях...

Зам.-министър Нанков е заразен с коронавирус

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е заразен с коронавирус. В профила си във Фейсбук той съобщава, че се чувства добре...

Възстановяват Страшимировите театрални празници в Разград

Във връзка със 150-годишнината от създаването на първата театрална дружинка в Разград и първата пиеса, играна на разградска сцена, се възстановяват Страшимировите...

COVID-19 – нови противоепидемични мерки в община Враца

Материалът COVID-19 – нови противоепидемични мерки в община Враца е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Мерки в подкрепа на бизнеса

Материалът Мерки в подкрепа на бизнеса е публикуван за пръв път на НОВИНИ.