БНТ2 с благотворителна виртуална изложба

 

pokana_nevski2С благотворителна виртуална изложба продължава кампанията на БНТ 2 за възстановяване стенописите на храм-паметник “Св. Александър Невски”. Студенти от Националната художествена академия се включиха със своите творчески умения като нарисуваха картини, изработиха дърворезби и графики, които всеки ще може да закупи. Инициативата е организирана съвместно с Фондация „Помощ за благотворителността в България”.

С талант и добра воля младите творци се присъединиха към каузата, която продължава да обединява усилията на десетки хора. Една отдавнашна българска традиция – да дариш за храма, доказа, че е жива с подкрепата на много наши сънародници.

Всички творби могат да бъдат разгледани в галерията на сайта на БНТ, а видео-клипове за всяка една творба – на YouTube страницата на Фондация „Помощ за благотворителността в България”. Средствата от всяка закупена картина ще бъдат използвани за възстановяване на храма. Подробна информация за начина и условията за закупуването им може да намерите  тук.

 

- Advertisement -