БНТ стартира RSS услуга

- реклама -

БНТ стартира RSS услугаБългарската национална телевизия стартира услугата RSS на сайта bnt.bg в категории „Новини”, „Продукции” и „За БНТ”.

RSS е софтуерен механизъм за обмен на новини между два сайта или между сайт и потребител. На практика представлява захранване с информация от Интернет. Технологията позволява на всеки желаещ да се абонира и информира за избраните от него категории. RSS може да бъде визуализиран директно посредством софтуер за четене в друг уебсайт на екрана на компютър, във фейсбук профил или на мобилно устройство – телефон, таблет или медиен плеър. Технологията позволява абониране и получаване едновременно на информация от стотици сайтове без те да бъдат директно посещавани.

Посредством новата услуга всеки, който пожелае ще може своевременно да получава информация за новини, актуални предавания и информация, свързана с дейността на Българската национална телевизия. Абонаментът може да се прави избирателно за тези категории, които интересуват конкретния потребител, например: Политика, Икономика, Финансовата криза и др.

 

- реклама -