БНТ ПРЕДСТАВЯ ХИТОВИТЕ СИ СЕРИАЛИ В БЕРЛИН

- реклама -spot_img

Под прикритие

„Под прикритие“ и „Четвърта власт“ гостуват на Дните на българската култура в града

Двата най-успешни сериала на Българската национална телевизия – „Под прикритие“ и „Четвърта власт“, ще бъдат представени по време на Дните на българската култура в Берлин. Събитието се провежда паралелно с един от най-големите филмови форуми в света – „Берлинале 2015“ и негов домакин е Българският културен институт в града.
На 7 февруари филмовите продукции на БНТ са сред акцентите в програмата. В събота гостите на института ще могат да видят по една избрана серия от „Под прикритие“ и „Четвърта власт“. Криминалната поредица вече бе продадена в Германия, и първият й сезон се превърна в тотален хит сред зрителите.

След прожекцията на епизодите е предвидена среща с генералния директор на БНТ Вяра Анкова и програмния директор Севда Шишманова, както и с един от режисьорите на „Четвърта власт“ – Стоян Радев. Сериите са със субтитри на английски език и ще могат да се гледат както от българските, така и от чуждоезичните гости на представянето.
В рамките на Дните на българската култура в института ще бъдат показани и документалните филми „Досието на Държавна сигурност“ на Ема Константинова, както и лентата „И България е една голяма грешка“ на доц. Георги Лозанов. След това ще има дискусия на тема „Какво се случи и какво не се случи след падането на Берлинската стена“.

- реклама -spot_img