БНТ постигна рекорден рейтинг

- реклама -

 

БНТ постигна рекорден рейтингФиналът на Евро’2012 по БНТ постигна рекорден рейтинг

 

            Финалният мач на Евро’2012 e най-гледаното спортно телевизионно предаване в България за годината. Това показаха високите рейтинги на зрелищния финал Испания – Италия от Европейското първенство по футбол на стадион Олимпийски в Киев.  

           

БНТ отново стана лидер на телевизионния ефир с мача Испания – Италия, който е и най-гледаният от излъчените до момента двубои на Евро’2012. В 22:15 часа, за аудитория All4+ футболната среща отчита рейтинг 19,5%, като е гледана от 1 363 000 зрители, в същото време рейтингът на бТВ е 8,6%, а на Нова – 1,6%. 16,7% от жените до 55 години също са предпочели да гледат финала на Европейското първенство. Пазарният дял на БНТ за часовия слот е 52,2 за аудитория All4+.  

           

Досегашният рекордьор по гледаемост – полуфиналът Германия – Италия постигна 12, 9 % рейтинг и събра аудитория от над 900 000 хил. зрители, като пазарният дял на Българската национална телевизия в момента на предаването от Варшава е 40 %. Пазарният дял на БНТ в деня на първия полуфинал, в който Испания победи Португалия с дузпи, е дори по-голям от този на Германия – Италия.  Цели 40, 6 на сто от общата аудитория, която в този момент е гледала телевизия, са предпочели двубоят на иберийските съседи. Според статистиката двубоят, игран на „Донбас арена”, има 11.9 процента рейтинг, което го нарежда на трето място в класирането по брой зрители до този момент на „Евро-2012”.

 

Българската аудитория не се различава като тенденция на интереса от тази в Европа, където още преди седмица отчетоха, че мачът  Англия- Италия е рекордьор по гледаемост на четвъртфиналите от европейските футболни финали с обща аудитория от над 100 милиона души. В България двубоят постигна 10.8 процента рейтинг и 38 процента пазарен дял. В Англия двубоят с италианците имаше над 20 милиона зрители и 67.8 процента пазарен дял, което е повече от аудиторията на сватбата на принц Уилям /13 милиона зрители/ и концерта в чест на 60-годишнината от възкачването на трона на кралицата /15 милиона зрители/.

 Тон за високата гледаемост у нас даде още вторият ден на първенството – 9 юни, когато мачът Германия – Португалия се превърна в най-гледаното предаване в целия ни телевизионен ефир в съботната вечер с рейтинг 9.4 %.

 На другия ден се срещнаха Италия и Испания  без 95 % от публиката да предполага, че тези два отбора ще стигнат на финал. Този мач, наблюдаван на 10 юни в ранния часови пояс – от 18.00 часа, събра над 30 % от зрителите.

 

Данните са предоставени от ГАРБ. 

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

BIC ОТВОРИ ПЪРВИЯ ПО РОДА СИ ЦЕНТЪР ЗА СПОДЕЛЕНИ УСЛУГИ В БЪЛГАРИЯ

СВЕТОВНИЯТ ЛИДЕР В ПРОИЗВИДСТВОТО НА СРЕДСТВА ЗА ПИСАНЕ BIC ОТВОРИ ПЪРВИЯ ПО РОДА СИ ЦЕНТЪР ЗА СПОДЕЛЕНИ УСЛУГИ В БЪЛГАРИЯ Компанията планира да наеме 230...

Огнище на коронавирус в дом за хора със зрителни увреждания във Вълчедръм

Огнище на коронавирус има в дом за хора със зрителни увреждания във Вълчедръм. 32 са положителните проби за коронавирус за последното денонощие. От тях...

Зам.-министър Нанков е заразен с коронавирус

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е заразен с коронавирус. В профила си във Фейсбук той съобщава, че се чувства добре...

Възстановяват Страшимировите театрални празници в Разград

Във връзка със 150-годишнината от създаването на първата театрална дружинка в Разград и първата пиеса, играна на разградска сцена, се възстановяват Страшимировите...

COVID-19 – нови противоепидемични мерки в община Враца

Материалът COVID-19 – нови противоепидемични мерки в община Враца е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Мерки в подкрепа на бизнеса

Материалът Мерки в подкрепа на бизнеса е публикуван за пръв път на НОВИНИ.