„Денят отблизо” с Мира

- реклама -

Вячеслав Щелинский и Михаил Ангелов в „Денят отблизо” с Мира

 

В понеделник тема в „Денят отблизо” с Мира е как се отразяват конкурсите за красота на психиката и самочувствието на децата, които се явяват на такива състезания. Добре ли е от малки момиченцата да се борят да станат „Мис”?

В специално интервю за предаването руският учен Вячеслав Щелинский от Руската академия на науките разкрива неочаквани тайни от работата си, на която е посветил живота си. Зрителите ще разберат има ли намерени доказателства за липсващото звено между човека и маймуната.

Филмът на Калина Станева „Фабрика за шоколад” разказва как се прави шоколад и каква е тайната на най-голямото изкушение, познато у нас и по света от стари времена до днес.

Певицата Елица Тодорова ще съобщи в студиото на „Денят отблизо” как върви подготовката за Гинес маратона, в който тя и децата на България ще подгреят българите преди поставянето на Световният рекорд във Варна на 9 и 10 юни 2012!

Във вторник „Денят отблизо” с Мира, ще покаже на зрителите нещо много любопитно –как за един час можем да прочетем „Война и мир” или какво е фоточетене. Ще стане ясно и що е то мисловна карта и как с нея да подобрим ефективността и яснотата си на мислене.

Едно 10-годишно момиче с вълшебен глас, което е събрало куп награди от международни фестивали ще пее на живо в студиото. Златина Величкова ще разкрие какво е усещането на тази крехка възраст да имаш записани 5 самостоятелни песни и да изправяш публиката на крака.

В специално интервю по случай 80-годишнината на големия български диригент Михаил Ангелов той ще разкаже каква част от живота си е посветил на Софийската опера и защо се чувства огорчен сега. Учителят на Гена Димитрова ще разкаже за първото ú прослушване, когато „…прозорците започнаха да скърцат, а полюлеят се разлюля от гласа ú…”

 

 Денят отблизо” с Мира, от понеделник до четвъртък 10:00 часа!

 

- реклама -