Добро утро с БНТ2

0
58

Добро утро с БНТ2Добро утро с БНТ2 с полезни съвети за почивката и градината

„Добро утро с БНТ2” на 30 април ще предава пряко от Благоевград. Темата е за избора на семейната почивка. Водещата Йона Мавревска ще се опита да даде полезни съвети на повечето семейства от Югозапада, които избират да почиват на море в Гърция. Ще й помогне и нейния гост -туроператора Васил Ангелов. Учителката Радка Тодорова ще сподели опит с всички, които тръгват на организирана ученическа ваканция. Мобилният екип на предаването ще ни срещне с третокласници, които  продават  изработени от тях предмети, за да съберат пари за организирана ваканция в село Марикостиново, известно с калните си минерални  бани.

Във вторник (1 май) „Добро утро с БНТ 2” от Русе зрителите ще разберат  как да почистят гардероба за лятото. С гостите ни в студиото Диана Иванова и Зорница Маркова, преподаватели в  русенската гимназия по облекло, и техните ученици ще разгадаем какво означават знаците по етикетите на дрехите.

Сутрешният блок от Варна в сряда ще покаже на зрителите как да направят градина в градска среда. В преки включвания от една жилищна кооперация във Варна ще видим как на покрива може да се направи градина – практика, добре позната в Европа. Няколко репортажа от различни места във Варна показват как работещите в Двореца на културата и спорта сами отглеждат и се грижат за зеленината и цветята. Сред тях има 40-годишен кактус, който претендира за най-високия екземпляр в България. На един от най-оживените булеварди във Варна, живеещите в кооперация са засадили овощна градина, чиито плодове умело прикриват от хорските погледи с декоративни храсти.

 

„Добро утро с БНТ2” – от всички краища на България всеки ден точно в 9.00ч.

 

 

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.