Благотворителна изложба организирана от ученици

- реклама -spot_img

Неочаквано силен интерес към благотворителна изложба организирана от ученици на Варненската математическа гимназия

Ученици от Варненската математическа гимназия, организират благотворителна изложба в помощ на уличните животни и превенция на изпадането ѝм в немилост. В изложбата участват 12 професионални фотографи и плеяда от млади автори. Идеята се зародила по време на проект, в който професионално утвърдили се ментори споделят своето време и знания, за да предадат опит и да подготвят учениците от 10 и 11 клас за следващите етапи на тяхното развитие, а от там и средата, в която живеем всички.

Самите ментори споделят че няма нищо по-приятно и смислено от това да отделиш част от времето си, за да споделиш своя опит със следващото поколение. Учениците успяват сами да си намерят спонсор и пространство за изложбата, а на призива ѝм за предоставяне на фотографии отклива цялото фотографско общество.
Ето какво ни споделя Никол Николова, ученичка в 10-ти клас: “Понякога смятаме че бездомните животни са само гладни и без подслон. Бездомността ѝм обаче, ги прави излишни, необичани и пренебрегнати. За да променим това, Ние трябва да започнем промяната в нашите собствени домове. За да отстраним този вид бездомност. Всички събрани от изложбата средства, са за известна и подбрана много внимателно благотворителна организация, която вече променя средата ни вместо Нас!”
Изложбата ще се състои на 29.01.17 г., в гр. Варна, ул. Братя Шкорпил №21, в Escape House.
Някои от фотографиите и повече за събитието може да видите на Фейсбук страницата ѝм тук:

https://www.facebook.com/events/1297411523614529/

Димитър Добрев
ментор по проекта

- реклама -spot_img