Биг Брадър

- реклама -

„Биг Брадър” се завръща в ефира на Нова ТВ –

не с един, а с цели два сезона тази есен

 

Бивш министър, евродепутат, нашумяла писателка и футболна съпруга пред подписване на договор с продуцентите

  

От септември тази година риалити шоуто „Биг Брадър” ще направи своето триумфално и грандиозно завръщане в ефира на Нова ТВ. За първи път в есенната програма ще бъдат излъчени два сезона, които зрителите ще могат да проследят последователно.

 Големият маратон ще стартира с „ВИП Брадър”, който ще събере под един покрив редица известни личности. Веднага след него, зрителите отново ще „влязат” в къщата, за да станат свидетели на едно напълно непознато за България издание. В него феновете ще видят някои от най-емблематичните съквартиранти, познати на публиката благодарение на участието си в предишни сезони на „Биг Брадър”.

 „Радваме се, че в нашия ефир се завръща шоуто, с което преди години Нова ТВ постави началото на риалити формата в България и се утвърди като пионер в налагането на иновативни, световно утвърдени и високорейтингови продукции. Вярваме, че „Биг Брадър” има голям потенциал и на есен зрителите ще видят два вълнуващи и различни сезона на шоуто”, каза Светлана Василева, изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

 Продуцентите на хитовото риалити отново са „Old School Productions”, които през изминалите години успяха да го превърнат в една от най-успешните продукции, реализирани на българския пазар. „Тези две издания на „Биг Брадър” ще бъдат много изненадващи и най-важното – много позитивни. За нас този проект винаги е имал и една допълнителна, сантиментална стойност. Затова сме силно мотивирани да предложим на зрителите на Нова ТВ едно истинско телевизионно изживяване тази есен. Разговорите, които вече водим с популярни личности протичат изключително добре и вярвам, че ще успеем да изненадаме всички с най-добрата селекция от ВИП съквартиранти досега”, обеща изпълнителният продуцент на шоуто Нико Тупарев, без да разкрива повече подробности около предстоящите два сезона.

 Екипът на предаването вече провежда преговори с потенциални участници. До финала на първия етап от кастинга остават по-малко от две седмици. Продуцентите вече са одобрили част от новите ВИП обитатели на къщата. Сред тях са бивш министър, евродепутат, нашумяла писателка и футболна съпруга.

 Една и съща ли ще бъде къщата, в която ще се проведат двете издания, къде ще се намира тя, кой ще бъде водещ, кои са известните личности, които ще участват във „ВИП Брадър” и кои ще бъдат участниците, които ще участват в напълно новия формат, са теми, около които продуцентите и телевизията тепърва ще повдигат завесата. 

 

***

„Биг Брадър” е първият риалити формат, който се появява в България през 2004 г., като само за броени дни предизвиква истински фурор и се превръща в най-гледаното и коментирано предаване. Милиони зрители следяха денонощно как дванадесет напълно непознати души живеят заключени в една къща в продължение на три месеца, наблюдавани непрекъснато от десетки камери. За изключително кратко време съквартирантите се превърнаха в най-обсъжданите личности в България.

 „Биг Брадър” истерията обхвана цялата страна, а всяко българско семейство се забавляваше с историите на съквартирантите и очакваше с нетърпение седмичните мисии и номинации. Всеки епизод на шоуто е гледан от близо един милион души. Още по-голям успех пожъна първото издание на „ВИП Брадър”, където близо един милион и половина зрители сядаха пред телевизорите всеки път, когато на малкия екран се появяваха звездните участници.

 От 2004 г. досега, Нова ТВ е излъчила общо осем сезона – четири сезона „Биг Брадър”, три „ВИП Брадър” и един сезон „Биг Брадър Фемили”. Предстоящият сезон, който ще включва две издания, ще бъде девети поред.

 Идеята за този тип риалити формат се появява в Холандия през 1999 г., когато е излъчено и първото издание на „Биг Брадър”. От тогава негови варианти се излъчват по целия свят – Англия, Австралия, Германия, Испания, Бразилия, САЩ, като това е една от най-успешните телевизионни продукции, включително и в България. Името на шоуто и идеята за него произлизат от романа „1984” на Джордж Оруел, в който е описана концепцията за „Големия брат” (Биг Брадър) – всевиждаща организация от анонимни наблюдатели с двупосочни видеоекрани на публични места и в частните домове.

- реклама -