Банско Опера Фест

- реклама -

Фотограф: Стефан Иванов / Монте Мюзик

Хиляди любители на оперното изкуство се събраха под открито небе за третото издание на Банско Опера Фест

 

 Хиляди хора се събраха под открито небе в двете вечери на третото издание на Банско Опера Фест, състояло се на 31-ви август и 1-ви септември. Събитието събра на една сцена едни от най-ярките и изтъкнати оперни звезди, сред които сопраното Илина Михайлова, солиста на Софийска опера Светозар Рангелов – бас, тенора Николай Моцов, баритона Свилен Николов, бас-баритона Стоян Стоянджов, баритона проф. Нико Исаков. Дирижирането на оркестъра на Държавна опера Пловдив отново беше поверено на маестро Деян Павлов за първата вечер и Георги Патриков за Гала вечерта.

Жителите и гостите на Банско бяха впечатлени от брилянтната постановка на комичната опера „Севилският бръснар“, както и от популярните оперни арии и дуети от Верди, Моцарт, Щраус, Пучини, Брамс и др. За емоционалното изживяване на публиката допринесоха и перфектните осветление и звук, осигурени от подизпълнителите Монте Мюзик.

За трета поредна година достъпът до фестивала беше свободен благодарение на организаторите от Община Банско, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско и Асоциацията на хотелиерите в Банско.

Съорганизаторът на фестивала, г–н Орландо Стефани лично поздрави участниците на фестивала: „Много съм щастлив, че Кемпински Хотел Гранд Арена Банско отново има възможността да подкрепи това важно за Банско културно събитие и се надавям, че всички гости и граждани ще се насладят на оперните представления. Ние полагаме усилия да превърнем този фестивал в традиция за курорта,  стремейки се да съчетаем в едно европейския стил и местната култура, за да създадем запомнящи се преживявания и да осигурим безупречно обслужване за всички наши гости.”

„Успехът на фестивала ни мотивира да работим още по-усърдно за следващото му издание. Догодина се навършват 200 години от рождението на Верди, така че операта със сигурност ще е негово произведение. Най-вероятно и в Гала вечерта ще бъде акцентирано на това.“ сподели творческият директор на фестивала Георги Мокриев.

Кметът на град Банско, г-н Георги Икономов, увери всички присъстващи, че и занапред общината ще подкрепя стойностните събития: „Ще ги обогатяваме и доразвиваме според икономическите условия”, каза кметът и не забрави да благодари на изпълнителите, организаторите и гостите на Банско, както и на Общинския съвет, който винаги застава плътно зад идеите на всички културни събития в града.

- реклама -