Балканската война

- реклама -

 

Истината за Балканската война –  в дискусионното студио на БНТ

ИСТОРИЯ.BG

 

    Този понеделник, първото дискусионно студио на БНТ ИСТОРИЯ.BG ще бъде посветено на 100 години от началото на Балканската война. Зрителите ще научат интересни подробности около митовете за Балканската война, премълчаните през годините факти и малко известни събития, скрити във военните сводки от 21:00ч. на живо по БНТ1.

     Водещ на едночасовото дискусионно студио ИСТОРИЯ.BG ще бъде журналистът на БНТ Горан Благоев – доктор по история, автор на предаването „Вяра и общество” и дългогодишен коментатор на честванията от националния календар. Негови гости ще бъдат директорът на Института по история при БАН проф. Георги Марков, както и директорът на Историческия музей проф. Божидар Димитров.

    В дискусията по прочита на Балканската война в студиото със своите мнения ще се включат специалистът по националните проблеми през първата половина на ХХ-ти век и преподавател в СУ доц. Наум Кайчев и историкът Димитър Стоянович.

Участниците ще могат задочно да дискутират и с позицията на техни сръбски, гръцки и турски колеги. Сред тях е известният специалист по Балканската война, специализирал в Оксфорд – проф. Б. Гунарис от Солунския университет.

Зрителите също ще могат да участват на живо в дискусията чрез страницата на ИСТОРИЯ.BG във Фейсбук.

В рамките на проекта ИСТОРИЯ.BG БНТ организира дискусионни студиа по повод още пет исторически годишнини: 100 години от построяването на храм – паметникa „Св. Ал. Невски”; 165 години от рождението на Христо Ботев; 135 години от Руско-турската война, 1150 години от Великоморавската мисия на Светите братя Кирил и Методий; 70 години от спасяването на българските евреи.

Гледайте дискусионното студио ИСТОРИЯ.БГ този понеделник от 21:00ч. по БНТ1 с водещ Горан Благоев !

- реклама -