Български уикенд в ефира на Нова ТВ

- реклама -spot_img

Предстои български уикенд в ефира на Нова ТВ

Специално издание на „Аз обичам България” и две от най-успешните съвременни български ленти – „Love.net” и „Стъпки в пясъка” 

 Нова ТВИстински български уикенд е подготвила за зрителите Нова ТВ по повод предстоящия национален празник 3-ти март.

Началото ще бъде поставено от най-българската игра в ефира на Нова ТВ„Аз обичам България”. Оспорваната междукапитанска битка ще се излъчи в деня на 3-ти март от 20.00 ч. Юлиан Константинов и Андрей Слабаков отново ще застанат начело на два отбора и ще съберат под знамената известни български имена, сред които мъжът на годината Стефан Стойчев, Даниел Вълчев, Симона Пейчева и Бойко Василев. Освен на въпроси, свързани с всичко българско и родно, участниците ще трябва да се доказват и в нови игри с много повече динамика. Специално и единствено за 3-ти март двата отбора ще бъдат предизвикани от рунда „Гъз глава затрива”, където ще трябва да познаят традиционно за българската кухня ястие, разчитайки единствено на небцето си…

Българският уикенд ще продължи с два от най-нашумелите и успешни български филма – „Love.net” и „Стъпки в пясъка”. Първият ще бъде излъчен на 04 март, неделя, от 20.00 ч., а вторият – на 03 март, събота, от 23.00 ч.

Love.net, на който Нова ТВ е и копродуцент, се утвърди като един от най-успешните филми за изминалата 2011 г. Лентата на режисьора Илиян Джевелеков събра над 210 000 зрители, като по този начин се нареди в ТОП 10 класацията на най-добрите бокс офис постижения в България за всички времена. Само за първите три дни от появата си на екран филмът заслужено бе №1 в кината. „Love.net” оглави класацията за най-добър премиерен уикенд за годината и изпревари по зрителски интерес заглавия като “Туристът”, “Черният лебед”, “Социалната мрежа”, “Речта на краля”. За по-малко от месец родната филмова продукция събра над 1 милион лева от билети, с което се нареди сред 11-те заглавия в историята на българското кино, които са преминавали границата от милион лева. Освен признанието на зрителите, филмът получи отлична оценка и от телевизионната гилдия. На фестивала на българския игрален филм „Златна роза” продукцията спечели награда за най-добра женска роля (Лилия Маравиля), най-добър сценарий (Нели Димитрова, Матей Константинов, Илиян Джевелеков) и награда за дебют в лицето на режисьора Илиян Джевелеков.

Филмът е история за любовта, която се случва благодарение и въпреки Интернет. Заглавието проследява паралелно историите на галерия от персонажи, опитващи се да коригират живота си чрез Интернет или просто да се забавляват в мрежата, както и историите на няколко двойки, свързали живота си чрез сайтовете за запознанства. „Love.net” разказва за любовта във всичките й проявления – за неизбежната, мистична и необяснима, но също така повърхностната и бързо ликвидна любов. В главните роли зрителите ще видят актьорите Христо Шопов, Захари Бахаров, Лилия Маравиля, Владимир Пенев, Диляна Попова, Койна Русева, Джон Лоутън и др.

Другото българско заглавие, което ще се завърти в ефира на Нова ТВ този уикенд, е „Стъпки в пясъка”. С голяма доза реализъм и креативност, режисьорът Ивайло Христов разказва една на пръв поглед позната житейска история. Прави го обаче по изключително увлекателен и въздействащ начин, напомняйки ни за вечните теми като търсенето на себе си, бягството, любовта и неочакваните изпитания и обрати, на които ни подлага съдбата.

След продължителна емиграция Слави (Иван Бърнев) се завръща в България. На летището той споделя с няколко случайни непознати своята история: едно детско влюбване, което прераства в страстна любов, последвана от разочарования. Слави разказва как се забърква в неприятности с милицията по време на социализма и бяга зад граница. Прекарва доста години в Австрия и Америка, но след пътешествието, което поема сам към себе си, отново се среща с истинската си любов – Нели (Яна Титова). В лентата зрителите ще видят още Асен Блатечки, Деян Донков, Карла Рахал, Васил Михайлов и Велко Кънев.

Стъпки в пясъка” е отличен с награда на публиката на фестивала „Златна роза“ през 2010 г и специална награда на журито на международния филмов фестивал „Любовта е лудост“ през същата година.

- реклама -spot_img