Българска пиеса ще бъде представена в Ню Йорк

- реклама -

Българска пиеса ще бъде представена в Ню Йорк„Очите на другите” на Иван Димитров е една от десетте избрани от над 400 пиеси от цял свят.

 

Пиесата на Иван Димитров, която миналата година взе наградата за драматургия на Международния фестивал „Нова Българска драма”, Шумен, ще бъде представена в рамките на фестивала HotInk at the Lark в Ню Йорк.

Фестивалът представя нови пиеси пред бродуейска публика, а на минали издания са били представяни драматурзи като Дейвид Мамет, Мариус Фон Майербург, беларуският дисидент Николай Халезин и др. На миналогодишното издание участва наградената с „АСКЕЕР” за 2010-а година пиеса на Георги Господинов „Апокалипсисът идва в шест вечерта”.

Фестивалът ще се проведе в края на март в сърцето на Манхатън, където ще бъдат представени най-нови пиеси от Ирландия, Израел, Канада, Латвия, Сингапур, Кипър, Шотландия и България. Текстовете са репетирани от американски актьори и режисьори. Българската пиеса е преведена на английски от Анжела Родел, която освен като преводач е известна и с участието си в българския сериал „Седем часа разлика”.

Иван Димитров преди броени дни издаде дебютната си стихосбирка „Поет на портрет”. Освен нея той е автор на сборникът с разкази „Местни чужденци” и на романа „Животът като липсваща лъжица”, както и един от четиримата участници в нашумелия наскоро поетичен пърформанс 4Х4.

Програмата на фестивала можете да намерите ТУК

- реклама -