БЪЛГАРИЯ ОТ КРАЙ ДО КРАЙ

- реклама -spot_img

България от край до край

България от край до край

 

Оригиналният формат на БНТ „България от край до край“ е с втори сезон в ефира.
Новите осем серии ще бъдат излъчвани всяка сряда от 22:00 часа.

Първият сезон на предаването, който предизвика силен зрителски интерес, премина по южната граница на България Този път документалното реалити прекосява по България по продължението на Стара Планина – от връх Ком на запад, до нос Емине. Маршрутът, който не е начертан предварително, отвежда авторът на поредицата Йордан Димитров до места, които дори не са отбелязани на картата и отново разказва вълнуващи лични истории и съдби на българи, останали встрани от обществения интерес.

България от край до край“ е уникален формат на БНТ, който се оказа изключително успешен и логично следва продължение на първия сезон. Получихме силен отзвук от зрителите, а преди старта на новия сезон излъчихме и компилация от най-интересните моменти. Това е единственото предаване, което показва какъв е автентичният живот в България и това, което вълнува хората. При жителите на отдалечените райони на страната рядко отива камера и съвсем не отиват представители на институции. Но тези хора са съхранили уникални неща като житейска философия начин на оцеляване. И точно това ние ще покажем“, коментира директорът на дирекция „Информация“ Даниел Чипев.

За двата си сезона „България от край до край“ изминава над 6000 км по южната граница и централната част на страната, а екипът на БНТ живее на колела повече от 50 дни. Пътувайки, те откриват непознати места и интересни герои. „Попадали сме в кътчета и селца, които дори не съществуват на картата. Не сме чували за тях, но техните истории сами ни намират. И ние ги разказваме. Искаме да покажем на зрителите не само как живеят тези хора, но и каква е тяхната история, как я помнят и предават на децата си. Бягаме от срещите с кметове, институции и администрация. Истинските ценности са скрити в разбирането на тези хора за живота, и спазването на правила като честност и човечност. Защото в подобни малки общности, ако не го направиш, просто ще бъдеш отхвърлен“, разказва авторът Йордан Димитров.

През втория сезон зрителите на „България от край до край“ ще видят забележителни истории. Една от тях разказва за мюсюлмани, които са построили християнски храм. Той се намира на един красив български връх и е издигнат там, защото техен приятел християнин сънувал, че точно на това място трябва да има параклис.

Гледайте новия сезон на „България от край до край“ всяка сряда от 22:00 часа, само по БНТ1!

- реклама -spot_img