АСТА – началото на края

- реклама -spot_img

ТЕМАТА НА НОВА

Събота, 04 февруари, 19:30 ч.

тема: АСТА – началото на края?

автор: Николай Василковски

оператор: Даниел Антов

Идва ли краят на свободата ни в интернет? Този въпрос скандализира целия цивилизован свят през последните седмици. С тайни дискусии в японската столица Токио едни хора подписаха международното споразумение ACTA, с което мрежата предстои да се превърне в един голям „Биг Брадър”. Потребителите ще бъдат преследвани, интернет доставчиците ще влязат в ролята на разследващи органи. Опаковано като комплекс от мерки за борба с ментетата в името на авторското право, споразумението ще засегне най-вече всички нас, хората, които всеки ден черпим информация в световното интернет пространство. Актът позволява разнопосочно тълкуване на ограниченията. Така всички ще влезем в една безконечна игра на котка и мишка.

Кой ще пострада най-много? Кой има интерес от хаоса? И ще успее ли вълната от протести по цял свят да спре репресията срещу интернет потребителите? Отговорите на тези въпроси ще потърси Николай Василковски в „Темата на Нова” тази събота

Неделя, 05 февруари, 19:30 ч.

тема:  История на черно (III част)

автор: Марин Николов, Димитър Стоянов

Разследващите журналисти на Нова ТВ Марин Николов и Димитър Стоянов ще представят третата част от скандалната поредица за иманярската мафия в „Темата на Нова” тази неделя (05 февруари). След като в предишните два епизода бяха показани главните действащи лица в копаенето и трафика на антики към Европа, както и най-големия пазар за ценности на стария континент, сега зрителите ще видят грубото лице на търговията с антики – заплахите, рекета, отвличанията и насилието между конкурентни групи в бранша. Играчи на черния пазар с исторически ценности разказват как са станали жертва на опит за убийство и отвличане от техен конкурент.

- реклама -spot_img