Арт брънч в Стрийт Арт Бар

- реклама -

Стрийт Арт Бар

Юзина Арт Център и Галерия Стефан Стоянов- Ню Йорк представят:
Винтидж
Владо Веселинов
Арт брънч в Стрийт Арт Бар

Владо Веселинов е първият представител от поредица съвременни артисти на съвременното изкуство в България които представят свои идеи в пространството на Стрийт арт кафе по идея на Юзина Арт Център и галерия Стефан Стоянов- Ню Йорк

С изложбата на Владо Веселинов стартира платформа на тема „ Стрийт арт или съвременното изкуство като начин на мислене“.

Владо Веселинов работи в посоката на винтидж изкуството и пост поп арта. Неговите идеи доближават символиката на ежедневните практики към култа и фетиша, които трансформират уличната стрийт култура в създаването на наложена марка . Автора разглежда конкретни субкултурни течения в техните детайли и посредством изследването на детайла чрез цвета и маската изгражда модели на обществото, характерни за времето. Владо трансформира образи от 50-те и 60-те години на миналия век в настоящето внушавайки повторяемостта на цикъла от времето. Той обръща поглед към онези икони, които отразяват водещи посоки на поп-арт бума и съпоставяйки ги с настоящето открива една повторяемост на или по-скоро “копи-пейст” на западното общество в пост-социалистическата действителност . Образите в картините на Владо са колкото архаични, толкова и разпознаваеми от нашето настояще и носят спокойствието на познатото и преживяното.
Изкуството на Владо Веселинов е вдъхновено от историята на телевизията, американското кино и пърформанс и е силно повлияно от символите на домашния живот, модата, спорта и рекламата. Работата му е близка до провокативната поп култура като отразява събития, с които има особена интимна връзка.Героите на неговото изкуство олицетворяват социални стереотипи, които са едновременно хумористични и социално критични. Хумора в картините на Владо присъства като настроение във всички негови образи, но без да олекотява провокираната ретроспекция и самоанализа.

Период на изложбата на Владо Веселинов: 09.11 – 10.12.2014 г.
Адрес: Стрий арт бар , бул.Витошка – до фонтана

- реклама -