Аll Time Jazz Masters

- реклама -spot_img

Аll Time Jazz MastersРазговор на живо с Емил Войников от Jazz FM радио за смелостта и приноса на най-значимите афроамерикански джаз легенди

 

Авторът и водещ на предаването „Аll Time Jazz Masters” в ефира на Jazz FM радио Емил Войников ще сподели свои размисли за смелостта и приноса на афроамерикански джаз легенди в среща-разговор под  наслов „Ехо от Харлем. Срещата е част от фотоизложбата Black & White & Jazz, посветена на най-значимите афроамерикански джаз музиканти, които стоят като жалони в развлекателната индустрия. Изложбата представя серия от биографични портети на музикални легенди, между които Ела Фицджералд, Нина Симон, Луис Армстронг, Били Холидей, Рей Чарлз, Арета Франклин, Майлс Дейвис и много други. Емил Войников е автор на част от текстовете към фотоизложбата, представящи наследството на изпълнителите.

 

„Ако се запитаме какъв джаз се е свирел в Америка през 1945 г., отговорът от историографска гледна точка е лесен – би-боп! Само че в чистия си вид този стил е бил там, където са се подвизавали чернокожите Дизи, Бърд и Манк – Minton’s Playhouse в Харлем. А преди това, в края на 30-те години, историята провъзгласила Бени Гудман за Крал на суинга. Само че Гудман наел като главен аранжор на своя оркестър чернокожия Флетчър Хендерсън, което предопределило съдбата на джаза за много години напред. Изобщо: зад трона на белите често стояли чернокожи музиканти”, споделя Емил Войников по темата.

 

Срещата-разговор „Ехо от Харлем ще се състои на 14 март, сряда, от 18:30 часа в галерия Credo Bonum (София, ул. „Славянска” 2).

 

За повече информация посетете www.jazzfmbg.com.

 

- реклама -spot_img