Агата Кристи по Нова ТВ, Куентин Тарантино – по КиноНова

- реклама -spot_img

„Криминалните случаи на Мис Марпъл” в ефира на Нова ТВ от 25 януари

Един от най-легендарните режисьори – Куентин Тарантино, и писателката, обявена от Книгата на Гинес за най-продавания автор на художествена литература – Агата Кристи, са водещ акцент в програмата на Нова ТВ и КиноНова следващата седмица.

За почитателите на английската майсторка на криминални романи е най-новият сериал в ефира на Нова ТВ – „Криминалните случаи на Мис Марпъл.” Той ще се завърти от 25 януари и ще се излъчва всеки делничен ден от 13.30 ч. В него популярните актриси Джералдин Макюан и Джулия Маккензи влизат в ролята на проницателната и любопитна мис Джейн Марпъл. В първите три сезона зрителите ще видят Джералдин Макюан, а след това ролята на г-ца Марпъл ще бъде поверена на Джулия Маккензи. В популярната поредица мис Марпъл е възрастна и мила дама…. но само на пръв поглед. Под миловидната й външност се крие отлично познаване на човешката природа и изострена като бръснач интуиция за разгадаване на престъпления, а най-голямата грешка на убийците е да подценят усета й към разкриване на мистериозни загадки.

Не бива да се подценява и умението на Куентин Тарантино да създава едни от най-успешните филмови заглавия. Именно на неговото майсторство ще бъдат посветени уикенд вечерите по КиноНова на 28 и 29 януари. Тогава филмовият канал ще излъчи комедията „Четири стаи” (28 01) с участието на Антонио Бандерас, Тим Рот, Салма Хайек и Мадона, и „Убийци по рождение” (29 01) с Уди Харелсън, Джулиет Луис и Робърт Дауни младши. В първото заглавие пиколото Тед (Тим Рот) ще обикаля от стая в стая в Новогодишната нощ, попадайки в множество странни ситуации. Истинска дива надпревара ще се развихри в „Убийци по рождение”, където Уди Харелсън и Джулиет Луси са в ролите на преследваните от полицията серийни убийци Мики и Малъри, чийто действия биха засрамили и самия дявол.

Куентин Тарантино има над 60 престижни филмови награди, сред които и Оскар за оригинален сценарий на „Криминале”. Във филмите му винаги присъства огромно количество насилие, жаргонен език и нотка ирония. Главните герои са гангстери или злодеи, а самият той е известен и с това, че сам подбира музиката към филмите си.

- реклама -spot_img