7 критерия за качествени детски пижами

- реклама -spot_img

детски пижамиКачествените  детски пижами са гаранция за здраве

Сънят е най-важният процес в живота на всеки човек, но най-вече на децата. Както се казва, докато спим се случват най-важните процеси.  Комфортът по време на съм на всяко дете е гарантиран от качествените детски пижами и завивки.

Според психолози, всички деца изграждат навика, когато видят пижамата си, да им се доспи. Това означава, че всяка детска пижамка трябва да е качествена, за да може и сънят да бъде здравословен.

Как да различите качествените детски пижами?

  1. Материята! На първо място е материята. Тя задължително трябва да е от естествен памук. Обработката на памука също е важна. Когато детските пижами са от естествен памук, това означава че материята е проветрива, дишаща и мека. Задължително условие за този специален нощен тоалет е материята да е приятна на допир, мека и ефирна. Естествените материи не предизвикват и алергии.
  2. Шевовете! Гледайте шевовете да не са твърди и големи. Важно е да не убиват и да не нараняват кожата. Да не оставят белези и вдлъбнатини по тялото.
  3. Копчета, ципчета и други аксесоари! Обърнете внимание на всеки аксесоар по пижамата. Какви са копчетата и като големина, и като материя. А също и къде се намират.
  4. Цветовете! Най-важно за възприятието на детето е какви цветове и картинки има на пижамката. Разбира се, избирайте ярки весели цветове, които провокират приятни емоции в детето. Но най-вече, положителният ефект се постига, когато на пижамката е любим анимационен герой.
  5. Мнението на детето! Ако детето е вече достатъчно голямо, то потърсете и неговото одобрение. Разчитайте на интуицията. Разбира се, проявете и разум и му предложете да избира от детски пижами, които вече отговарят на по-горе изброените критерии.
  6. Моделът! Съобразете модела с възрастта на детето. Пижамката трябва да се облича лесно. Обърнете внимание на моделите, които са по-широки около вратлето или поне да имат копчета на рамото. Лесното и приятно обличане е изключително важен процес преди сън. Не е нужно да оскубете няколко пъти детето и да му размятвате главата в различни посоки докато облечете или съблечете горнището на пижамата. Това е изключително голям стрес и трудно забравимо преживяване, което не води до спокоен сън.
  7. Производителят! Търсете български производители, предлагащи качествени детски пижами от естествени материали.

 

Не на последно място е изборът откъде да купите. Вече има достатъчно голям избор и за онлайн поръчки. Най-важното е да е от български производител на детски пижами. За пример  може да ви дадем „Баджев стил“ ЕООД. Фирмата се занимава с производството на висококачествено дамско, мъжко и детско бельо, както и дрехи, и бельо за бременни. И разбира се произвеждат детски пижами. Производствената база е в гр. Русе, но имат онлайн магазин и консултантите им ще ви отговорят на всеки ваш въпрос.

 

 

- реклама -spot_img