16 МЛАДИ ФОТОГРАФИ

Фотографска изложба на магистрите от Национална художествена академия, куратор Иван Кюранов

 

08 – 20 юни 2012 г.12

 

Проектът предвижда в рамките на месеца на фотографията в галерия  “Юзина” да бъде представена фотоизложба на съвременни фотографи от новата магистърска програма на Художествената академия. Ще бъдат показани 16 млади автори дипломирани и настоящи магистри и двама американски фотографи, които работят с галерия “Юзина”.

Целта на проекта е да бъдат показани на широка софийска публика творческите постижения на младите възпитаници на Художествената академия. Фотографи, които работят изключително в различни художествени посоки, постигнали много интересни и забележителни резултати през последната година вследствие на едно по-различно обучение, стимулиращо предимно творческото художествено мислене. Поради тази причина и произведенията на авторите се отличават с ярко изразена индивидуалност и характер. Експозицията е много разнообразна, защото са включени произведения, които кореспондират пряко с визуалните принципи на други изящни и приложни изкуства – живопис, графика, метал, мултимедия, плакат и др.

Използвани са разнообразни подходи, като творбите са изпълнени в различни професионални фотографски техники и материали, които са съобразени с конкретната идея.

Съвместно с младите творци ще бъдат поканени и техни американски колеги, които ще се експонират съвместно, съпоставяйки се едни на други.

 

Start typing and press Enter to search